HERBATA CZARNA W PUSZCE MOCNA ESENCJA 100G
Elephant Parade
Oferuje pełen zakres gatunków i rodzajów herbat, pochodzących ze specjalnie wyselekcjonowanych obszarów Cejlonu, zapakowanych w oryginalnych puszkach.
Herbaty te są przygotowywane z najwyżej rosnących listków, pochodzących z najmłodszych pędów krzewu herbacianego oraz średnio rozwiniętych białych pąków.
Dzięki zastosowaniu różnych domieszek herbat, w każdej filiżance wyczuwalne są subtelne różnice doceniane przez każdego konesera.
Kandy Elephant–to czarna herbata o mocnej esencji smakowej, słodkim i orzeźwiającym aromacie, pochodząca z centralnych wzgórz Cejlonu. Intensywnie pobudza kubki smakowe.
Kandy Elephant–to czarna herbata o mocnej esencji smakowej, słodkim i orzeźwiającym aromacie, pochodząca z centralnych wzgórz Cejlonu. Intensywnie pobudza kubki smakowe.
Jak podawać?
Herbata powinna być podawana w odpowiednich naczyniach. Obok tak bardzo popularnych szklanek poleca się porcelanowe filiżanki, które od wielu wieków towarzyszyły najlepszym herbatom świata i uważane są przez znawców za najlepszych towarzyszy herbacianego naparu.
Przechowywanie herbaty
Do przechowywania suchej herbaty każdego gatunku najlepsze są hermetyczne pojemniki metalowe, szklane lub porcelanowe. Pojemniki powinny być przechowywane
w pomieszczeniach suchych i o stałym obiegu powietrza. Pamiętać należy, aby nie przechowywać herbaty w pobliżu przypraw oraz innych środków o intensywnym aromacie. W pojemnikach hermetycznych o wilgotności 3-4 % herbatę można przechowywać nawet do 10 lat.
Czarną herbatę parzymy w temperaturze jak najbardziej zbliżonej do wrzątku. (100 °C). Wiele istotnych substancji nie jest wydzielanych w niższych temperaturach. Czas parzenia czarnej herbaty to około 2-3 minuty, ale zdecydowanie nie poleca się parzenia krótszego niż 30 sekund. Herbatę czarną możemy zalewać jeszcze 2-3- krotnie.