Wysokogatunkowa, czarna herbata liściasta
Argentyna w klasie FBOP (Finest Broken Orange Pekoe).
Klasyczna czarna, aromatyczna herbata z argentyńskich plantacji w klasie FBOP (Finest Broken Orange Pekoe). Ciemne, niewielkie listki, lekko skręcone pochodzące z pączków i pierwszych listków herbacianego krzewu. Po zalaniu uzyskujemy doskonały, jedwabisty napar o ciemnej barwie i przyjemnym smaku z niewielką nutą goryczki.
Właściwości zdrowotne:
Ma zdecydowanie korzystne działanie na układ trawienny, pobudza i rozjaśnia umysł. Poprawia koncentrację i niweluje zmęczenie. Wspomaga wydzielanie soków trawiennych i znacząco łagodzi niedyspozycje żołądkowe. Dość powszechnie uważa się, że działanie zawartych w niej licznych przeciwutleniaczy zapobiega powstawaniu komórek rakowych, a spożywanie jej w chwilach relaksu utrwala pozytywne emocje i stymuluje wydzielanie endorfin.
Sposób parzenia
Dobre parzenie herbaty jak zawsze wiąże się z gustem i indywidualnymi potrzebami osoby pijącej napar. Przyjmuje się że optymalny czas dla herbat naturalnych czarnych to ok. 2 minuty, a temperatura 100 C.
Do zaparzania polecamy praktyczne i wygodne zaparzacze Finum.
Herbata konfekcjonowana jest w ekologicznych, papierowych torebkach z informacjami o nazwie firmy, gramaturą produktu oraz estetyczną etykietą indywidualną z krótkim opisem i składem produktu wraz z przepisem parzenia.
Torebki zamykane są szczelnie strunowo na docisk oraz dodatkowo wielopunktowym zgrzewem termicznym, aby zapobiec wysychaniu herbaty i zapewnić najwyższą jakość naszych produktów.