⭐ Basilur i szczypta adrenaliny – nadszedł czas na licytacje! ⭐
Czujesz ten dreszczyk emocji? Crème de la crème herbat Basilur na wyciągnięcie ręki – i to w cenach, o jakich Ci się nie śniło!
Aukcje zaczynamy od 1 zł! Tak, dobrze widzisz, od symbolicznej ZŁOTÓWKI bez żadnych progów minimalnych!
Miej się na baczności i śledź na bieżąco rozwój licytacji ulubionych pozycji.
Pamiętaj – na smakowite kąski poluje całe grono czujnych herbaciarzy!
Nie pozwól, by ktoś inny zgarnął Ci sprzed nosa najlepszą zdobycz!
Wierzymy w Ciebie, bo…
Kim jesteś? Jesteś zwycięzcą!
Do zobaczenia na mecie!
PREMIUM ASSAM w saszetkach 25x2g
Czarna herbata indyjska Assam bez dodatków, liść BOPF 100%. Assam jest herbatą o wysokiej jakości, często dodawaną do innych gorszych mieszanek, by wzbogacić ich smak.
Napar z niej jest znany ze swojego bogatego smaku oraz cierpkości – odpowiada za to duża zawartość garbników. To właśnie dzięki niej herbata wykazuje silne właściwości przeciwzapalne i ściągające.
Ze względu na intensywny smak i aromat, herbata assamska jest często rekomendowana jako herbata typowo śniadaniowa – dodatki w postaci mleka czy cukru nie stłumią jej walorów, a jedynie je podkreślą.
Stan Assam to największy indyjski region uprawy herbaty, leżący po obu stronach rzeki Brahmaputra, graniczący z Bangladeszem i Myanmarem. Uprawiana na poziomie morza lub blisko niego herbata znana jest ze swojego pełnego body i pięknego intensywnego koloru. Skosztuj tradycyjnej mieszanki cenionej na całym świecie i odkryj jej wyrazisty smak o bogatych, słodowych nutach.
Premium Collection to specjalnie zaprojektowana seria starannie dobranych herbat o szerokiej gamie smaków. Wysokogatunkowe herbaciane liście zostały wyselekcjonowane tak, by zamknąć najwyższą jakość herbaty w saszetce.
Nr katalogowy: 71722
EAN13: 4792252937093
Masa netto: 25 x 2 g = 50 g
Wymiary opakowania: 80 x 45 x 154 mm
Kraj pochodzenia składników: Indie
Kraj pochodzenia producenta: Sri Lanka
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - równomierne i drobno pocięte liście.
⭐ Jak sfinalizować zbiorowo zakupy? ⭐
✔️ Po wygraniu jednej lub kilku licytacji w ciągu kilku dni możesz jednocześnie dokupować produkty w opcji Kup Teraz.
✔️ Ważne jest, by zarówno zaraz po wygraniu licytacji, jak i kupieniu od razu produktów, przerwać proces płacenia w banku, zamykając stronę.
✔️ By wszystkie zakupione produkty zsumowały się w jedno zbiorcze zamówienie. należy przejść do zakładki MOJE ZAKUPY, zaznaczyć ptaszkiem wszystkie przedmioty i kliknąć na samym dole po prawej stronie OPŁAĆ.
Właściwości czarnej herbaty:
1. Zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca.
2. Pomaga ustabilizować ciśnienie.
3. Zmniejsza poziom złego cholesterolu.
4. Chroni przed cukrzycą.
5. Działa pobudzająco - podnosi poziom energii i zwiększa koncentrację.
6. Hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych.
7. Dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.
8. Zawarte w czarnej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziałają zakrzepom krwi.
9. Podczas długiego parzenia wydzielane są garbniki, które zmniejszają ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje raka. Kosztem tego herbata traci swój smak i staje się bardziej gorzka.
Nasze herbaty zarejestrowane są pod numerem TC/E/PR/1513/1143 który jest też nadrukowany na każdym eksportowanym produkcie. W herbatach Basilur Tea znajdziecie go zaraz przy indeksie produktu, który jest wytłoczony bezpośrednio na opakowaniu.
Certyfikacja Unii Europejskiej: LK-BIO-149 pod numerem rejestracyjnym CU841227.
Certyfikacja Polska: PL-EKO-06-005425
Bureau Veritas - Food Safety System Certification FSSC 22000 potwierdza zgodność produktów ze standardem ISO 22000. Podczas produkcji są one poddawane analizie zagrożeń oraz sprawdzane są krytyczne produkty kontroli (HACCP). Mówiąc prościej jest to proces, który ma zapewnić, aby produkowana żywność spełniała wszystkie zdrowotne wymagania. System HACCP ma za zadanie stwierdzić, czy podczas produkcji mogą wystąpić zagrożenia biologiczne, chemiczne i fizyczne.
Pamiętajcie, by przy wyborze kierować się certyfikatami – różnica w jakości potrafi być ogromna, a małe logo jest zapewnieniem wysokogatunkowego suszu.
Sposób parzenia na gorąco:
Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.
Parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Sposób przygotowania na zimno (cold brew):
Metoda parzenia na zimno to świetna alternatywa dla tradycyjnego przygotowywania herbat. Napar uzyskany tym sposobem, oprócz tego, że będzie delikatniejszy, może zaskoczyć wachlarzem zupełnie innych smaków.
Jak to zrobić?
- Dwie-trzy torebki herbaty wkładamy do dzbanka i zalewamy zimną lub nawet lodowatą wodą, po czym odkładamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce.
- Możemy także przygotować to w sposób ekspresowy: odkręcamy butelkę wody, do środka wrzucamy jedną torebkę herbaty lub papierowy filtr z suszem herbacianym, zakręcamy i odkładamy do lodówki.
- Herbata powinna pozostać w lodówce od 2 do 6 godzin. W ten sposób przygotujemy sobie orzeźwiający napój na wynos, który będzie znacznie zdrowszy od napojów typu ice tea ze sklepowych półek.
Dlaczego warto parzyć tą metodą?
- Przy zalewaniu herbaty zimną wodą otrzymujemy napar znacznie delikatniejszy, w którym nie czuć goryczki – pod wpływem zimnej wody większość garbników odpowiadających za gorzki smak, zostaje w liściach, a na pierwszy plan wysuwają się gamy kwiatowe czy owocowe.
- Ten sposób parzenia sprawia również, że napar ma mniejszą zawartość kofeiny czyli herbacianej teiny i katechin.