⭐ Basilur i szczypta adrenaliny – nadszedł czas na licytacje! ⭐
Czujesz ten dreszczyk emocji? Crème de la crème herbat Basilur na wyciągnięcie ręki – i to w cenach, o jakich Ci się nie śniło!
Aukcje zaczynamy od 1 zł! Tak, dobrze widzisz, od symbolicznej ZŁOTÓWKI bez żadnych progów minimalnych!
Miej się na baczności i śledź na bieżąco rozwój licytacji ulubionych pozycji.
Pamiętaj – na smakowite kąski poluje całe grono czujnych herbaciarzy!
Nie pozwól, by ktoś inny zgarnął Ci sprzed nosa najlepszą zdobycz!
Wierzymy w Ciebie, bo…
Kim jesteś? Jesteś zwycięzcą!
Do zobaczenia na mecie!
PREMIUM ENGLISH BREAKFAST w saszetkach 25 x 2 g
Czarna herbata cejlońska bez dodatków, liść BOPF 100%. Typowa herbata śniadaniowa, mocna i intensywna w smaku, aromatyczna, o ciemnobrązowym kolorze naparu. Można ją podawać z mlekiem.
English Breakfast to połączenie tradycji angielskiego posiłku i fascynującej epoki wiktoriańskiej. Filiżanka tego intensywnego i aromatycznego naparu pozwoli Ci cieszyć się historycznym smakiem herbaty.
Premium Collection to specjalnie zaprojektowana seria starannie dobranych herbat o szerokiej gamie smaków. Wysokogatunkowe herbaciane liście zostały wyselekcjonowane tak, by zamknąć najwyższą jakość herbaty w saszetce.
Liczba saszetek: 25 szt.
Nr katalogowy: 71719
EAN13: 4792252937062
Masa netto: 25 x 2 g = 50 g
Składniki: czarna herbata cejlońska 100%.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Wymiary opakowania: 80 x 45 x 154 mm
Międzynarodowe oznaczenie klasy jakości herbaty: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) - równomierne i drobno pocięte liście.
Do cięcia użyto najwyższego gatunku liścia względem regionu pochodzenia.
⭐ Jak sfinalizować zbiorowo zakupy? ⭐
✔️ Po wygraniu jednej lub kilku licytacji w ciągu kilku dni możesz jednocześnie dokupować produkty w opcji Kup Teraz.
✔️ Ważne jest, by zarówno zaraz po wygraniu licytacji, jak i kupieniu od razu produktów, przerwać proces płacenia w banku, zamykając stronę.
✔️ By wszystkie zakupione produkty zsumowały się w jedno zbiorcze zamówienie. należy przejść do zakładki MOJE ZAKUPY, zaznaczyć ptaszkiem wszystkie przedmioty i kliknąć na samym dole po prawej stronie OPŁAĆ.
Właściwości czarnej herbaty:
1. Zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca.
2. Pomaga ustabilizować ciśnienie.
3. Zmniejsza poziom złego cholesterolu.
4. Chroni przed cukrzycą.
5. Działa pobudzająco - podnosi poziom energii i zwiększa koncentrację.
6. Hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych.
7. Dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.
8. Zawarte w czarnej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziałają zakrzepom krwi.
9. Podczas długiego parzenia wydzielane są garbniki, które zmniejszają ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje raka. Kosztem tego herbata traci swój smak i staje się bardziej gorzka.
W herbacie można znaleźć wszystko, co powinien zawierać dobry napar: kofeinę, taniny, antyoksydanty. Wyjątkowe połączenie tych składników sprawia, że jest ona warta uwagi. Jej regularne picie zaleca się wszystkim tym, którzy dbają o swoje zdrowie i samopoczucie.
W tym miejscu warto przypomnieć rozpowszechniona wśród koneserów niechęć dla herbaty w saszetkach, która – zdaniem wielu – produkowana jest z gorszych gatunków liści. Herbata w saszetkach firmy Basilur Tea jest w tym względzie wyjątkiem, bowiem do jej produkcji używa się surowca, który nie odbiega gatunkiem i smakiem od herbat liściastych. Dotyczy to także herbat owocowych, jakie firma ma w swojej ofercie.
Certyfikat Lwa Cejlońskiego brzmi nieco enigmatycznie. Skąd się właściwie wziął i co oznacza?
Cejloński lew to logo, które jest własnością Sri Lanka Tea Board i zostało zarejestrowane w 75 krajach na całym świecie.
Nie jest to logo, które może być używane ot tak.
Istnieją ścisłe wytyczne dot. jego użycia na opakowaniach.
Kiedy symbol lwa może zostać umieszczony na opakowaniu herbaty?
Po pierwsze: opakowanie musi zawierać 100% herbaty cejlońskiej
Po drugie: herbata musi zostać zapakowana i zaplombowana na Sri Lance
Po trzecie: muszą zostać spełnione normy jakości ustalone przez Sri Lanka Tea Board
Zatem ten niepozorny lwi wizerunek jest gwarantem autentyczności herbaty – znajdując go na produkcie, możecie być Państwo pewni, że nie kupujecie kota w worku, a oryginalną herbatę z Cejlonu, która została spakowana na miejscu i nie była w żaden sposób modyfikowana przez importera.
Nasze herbaty zarejestrowane są pod numerem TC/E/PR/1513/1143 który jest też nadrukowany na każdym eksportowanym produkcie. W herbatach Basilur Tea znajdziecie go zaraz przy indeksie produktu, który jest wytłoczony bezpośrednio na opakowaniu.
Certyfikacja Unii Europejskiej: LK-BIO-149 pod numerem rejestracyjnym CU841227.
Certyfikacja Polska: PL-EKO-06-005425
Bureau Veritas - Food Safety System Certification FSSC 22000 potwierdza zgodność produktów ze standardem ISO 22000. Podczas produkcji są one poddawane analizie zagrożeń oraz sprawdzane są krytyczne produkty kontroli (HACCP). Mówiąc prościej jest to proces, który ma zapewnić, aby produkowana żywność spełniała wszystkie zdrowotne wymagania. System HACCP ma za zadanie stwierdzić, czy podczas produkcji mogą wystąpić zagrożenia biologiczne, chemiczne i fizyczne.
Pamiętajcie, by przy wyborze kierować się certyfikatami – różnica w jakości potrafi być ogromna, a małe logo jest zapewnieniem wysokogatunkowego suszu.
Sposób parzenia na gorąco:
Torebkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 95°C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut.
Parzymy na dwa sposoby:
- Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający.
- Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Sposób przygotowania na zimno (cold brew):
Metoda parzenia na zimno to świetna alternatywa dla tradycyjnego przygotowywania herbat. Napar uzyskany tym sposobem, oprócz tego, że będzie delikatniejszy, może zaskoczyć wachlarzem zupełnie innych smaków.
Jak to zrobić?
- Dwie-trzy torebki herbaty wkładamy do dzbanka i zalewamy zimną lub nawet lodowatą wodą, po czym odkładamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce.
- Możemy także przygotować to w sposób ekspresowy: odkręcamy butelkę wody, do środka wrzucamy jedną torebkę herbaty lub papierowy filtr z suszem herbacianym, zakręcamy i odkładamy do lodówki.
- Herbata powinna pozostać w lodówce od 2 do 6 godzin. W ten sposób przygotujemy sobie orzeźwiający napój na wynos, który będzie znacznie zdrowszy od napojów typu ice tea ze sklepowych półek.
Dlaczego warto parzyć tą metodą?
- Przy zalewaniu herbaty zimną wodą otrzymujemy napar znacznie delikatniejszy, w którym nie czuć goryczki – pod wpływem zimnej wody większość garbników odpowiadających za gorzki smak, zostaje w liściach, a na pierwszy plan wysuwają się gamy kwiatowe czy owocowe.
- Ten sposób parzenia sprawia również, że napar ma mniejszą zawartość kofeiny czyli herbacianej teiny i katechin.