Tradycyjna chińska zielona herbata pochodzi z tego samego krzewu /Thea sinensis/ co herbata czarna. Różni się jedynie sposobem produkcji. Nie jest poddawana procesowi fermentacji, przez co zachowane zostają jej wartościowe składniki oraz aromat świeżych liści.
Jest wysoko ceniona dzięki licznie udowodnionym właściwościom zdrowotnym, które to wykorzystywane są w medycynie chińskiej i japońskiej już od wieków.
Dowiedziono że zielona herbata zawiera m.in. witaminy A, B, B2, C, garbniki oraz wiele minerałów i mikroelementów. Ponadto jest ona źródłem polifenoli mających wielki udział w zwalczaniu wolnych rodników. Wolne rodniki są produktem ubocznym (cząsteczki tlenowe) powstałym w wyniku przemiany materii i mają one wpływ na powstawanie w organizmie m.in. komórek nowotworowych. Picie zielonej herbaty ma na celu wspomożenie działania układu krążenia oraz utrzymania właściwego ciśnienia krwi, a także jest pomocne podczas kontrolowania prawidłowego poziomu cukru we krwi, oraz profilaktyce przeciwmiażdżycowej.
Wskazana dla osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze; posiada działanie moczopędne, korzystnie wpływa na poprawę pracy wątroby i nerek. Posiada wyjątkowy, oryginalny smak oraz aromat.
Kraj pochodzenia: CHINY
producent: Tea HAICHAO
Opakowanie 125g / około 40-42 kostki