Herbata biała Organic China Pai Mu Tan
Liście Białej Peonii są znane jako rarytas wśród białych herbat. Bursztynowy kolor i subtelnie pikantny smak naparu, ukazują inne oblicze herbaty.
Pai Mu Tan jest najbardziej znaną pozycją w rodzinie białych herbat. Białe herbaty zyskują na coraz większej popularności, dzięki subtelnemu smakowi i unikatowej barwie otrzymywanego naparu. Krzew nazywany Chaicha, Narcyzem lub Białą Peonią rośnie w prowincji Fujian. Po zebraniu liści, herbata jest suszona na słońcu lub w zamkniętych pomieszczeniach bez dalszej ingerencji w proces suszenia. Przetworzone liście prezentują szeroką paletę odcieni zieleni, są dość duże o zróżnicowanej strukturze i podłużnych srebrzysto-białych końcówkach. Kolor naparu przywodzi na myśl bursztyn złowiony w Morzu Południowochińskim, a smak obietnicę odległej podróży i poznania nowych światów.
Składniki: chińska biała herbata organiczna Pai Mu Tan
1-3 minuty 75 °. - 80 ° C: 4-5 czubate łyżeczki / 1 litr