O każdym produkcie firmy Basilur Tea śmiało można powiedzieć, że jest to rzecz unikatowa i niepowtarzalna. To doskonała herbata pochodząca ze Sri Lanki (Cejlon). Najwyższej klasy specjaliści z wieloletnim doświadczeniem nieomylnie selekcjonują i wybierają te gatunku herbaty, które staną się markowym produktem. Herbaty Basilur Tea są konfekcjonowane w ciągu kilku dni od zerwania liści. Co ważne, pakowana w tym miejscu, gdzie rośnie, co niepomiernie wpływa potem na wyborną jakość każdej zaparzonej filiżanki napoju.
Firmie Basilur Tea udało się z biegiem lat stworzyć kilka znakomitych kolekcji herbat, które docenili i zaakceptowali koneserzy z całego świata.
Kolekcja Four Seasons (4 Pory Roku)
SPRING TEA herbata wiosenna
Zielona herbata cejlońska, wysokogórska, liściasta, naturalne owoce kiwi, wiśnia, bławatek.
Orzeźwiający, owocowy napar da nam energię na cały dzień jak pierwsze wiosenne promienie słońca.
Oznaczenie klasy jakości herbaty: GP1 (Gunpowder) - listki ciasno zwinięte w kuleczki przypominające proch strzelniczy. Po zalaniu wodą rozprostowują się.
Przepiękna puszka z herbatą o wymiarach 13,5 x 13 x 7,5 cm
najlepsza przed: 12.05.2024
Starannie wyselekcjonowana zielona herbata cejlońska, wysokogórska z dodatkiem aromatu wiśni.
pudełko 25 torebek x 1,5g, każda osobno pakowana
najlepsza przed: 08.06.2024
Pakowana przez BASILUR TEA EXPORT LTD w Sri Lance
Sposób parzenia:
Łyżeczkę lub torebkę herbaty zalać wodą o temperaturze 70 - 80 st. C.Parzyć 3 do 5 minut.
Liście zielonej herbaty można parzyć dwu- lub trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne dłużej o 1 minutę