To znakomita limitowana edycja herbaty pu-erh pochodzącej z niezwykłego, wiekowego ogrodu. Liście – zbierane wiosną – pochodzą z 400-letnich drzew herbacianych, które rosną w wiosce Ban Komaen, w niesamowitej okolicy, głęboko w górach Phongsali w Laosie. Proces obróbki realizowany jest starannie przez panią A Se w jej małej pracowni, a wynikiem jej pracy jest herbata o doskonałych walorach smakowych i subtelnej głębi charakteru. Pu-erh ten jest złożony, wyrafinowany i delikatny; łączy w sobie bogatą strukturę i wyjątkowy bukiet aromatyczny. Herbata ta odzwierciedla unikalną naturę wioski Ban Komaen, podkreśloną najwyższej jakości procesem obróbki.
Przedmiotem sprzedaży jest część ciastka o wadze 50g zapakowana w torebkę Doypack!
Szczegóły:
Format: 200g ciastko / przedmiotem sprzedaży jest część o wadze 50g zapakowana w torebkę Doypack!
Rodzaj: Pu-erh zielony (sheng / surowy)
Sposób fermentacji: Niefermentowana (sheng cha)
Styl: Współczesny
Producent: A Se
Miejsce pochodzenia: Ban Komaen, Phongsaly, Laos
Rok: Wczesna wiosna 2016
Roślina: Stare drzewa (około 400 lat)
Ogród: Stary, ekologiczny
Wysokość: 1300 metrów n.p.m.
Bukiet: Ciekawie rozwijające się aromaty wynikają z procesu starzenia: żywe, złożone smaki tej herbaty pu-erh są mniej trawiaste, a bardziej skupione na owocach i przyprawach. Przyjemna struktura daje miłe uczucie na podniebieniu. Intensywna taniczność nie jest dominująca, lecz sprawia, że smak ewoluuje wraz z kolejnymi parzeniami i długo pozostaje w ustach.