HEMPKING BIO Białko konopne organiczne szpinak i jarmuż zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, proteiny i aminokwasy, a także witaminy
Bio białko konopne ze szpinakiem i jarmużem polecane gdy:
- redukujesz wagę lub chcesz utrzymać stałą,
- ćwiczysz i intensywnie trenujesz,
- pracujesz na zbudowanie masy mięśniowej,
- żyjesz w stylu wege lub wegan,
- stawiasz na produkty naturalne i organiczne,
- lubisz warzywny smak.
Właściwości białka:
Białko jest podstawowym budulcem ludzkiego ciała, głównie masy mięśniowej. Wpływa na budowę mięśni, wspomaga redukcję wagi. Bogactwo błonnika w Bio białku usprawnia pracę układu pokarmowego.
Bio białko konopne jest źródłem potrzebnych omega-3, omega-6 i omega-9. Odpowiedni poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych to niższe ryzyko zawału serca i udaru mózgu.
Witamina E - odpowiedzialna za promienną i zdrową skórę - zawarta w Bio białku konopnym, dzięki NNKT wchłania się lepiej.
Bio białko konopne zalicza się do białka pełnowartościowego, ponieważ dostarcza organizmowi aminokwasów egzogennych, tzn. takich, które ludzkie ciało nie wytwarza samodzielnie. Musi pobrać je właśnie z pożywienia. Ponadto, idealnie wpasowuje się w dietę wegańską, wegetariańską oraz osób z alergiami pokarmowymi.
Skład i wartości odżywcze:
80% bio białko konopne, 10% bio szpinak, 10% bio jarmuż.
Wartości odżywcze bio białka konopnego z organicznym szpinakiem i jarmużem:
Energia: 1379 KJ, 329 kcal
Tłuszcze: 8,1 g
Węglowodany: 9,4g
w tym cukry: 6,9g
Białko: 46g
Błonnik: 20 g
Sól: 0,2g