Krople HCG
Kiedy HCG jest podawane w połączeniu z niskokaloryczną dietą, w organizmie dochodzi do wytworzenia szczególnego stanu – przekazania informacji, że nastąpił alarmowy stan głodu. W efekcie podwzgórze wydaje polecenie uwolnienia zmagazynowanych rezerw tłuszczu. Wskutek tego dochodzi do gwałtownego spadku wagi - opisuje swoje zmagania z wagą i z HCG pacjentka i lekarka Sherrill Sellman w Nexusie nr 5/2010. – Ponadnormalny tłuszcz zostaje przetworzony na energię, nie ma efektów ubocznych, mięśnie pozostają nienaruszone i nie ma efektu jo-jo”. Dodatkowo „ludzie stosujący HCG stwierdzają, że poziom cukru w ich krwi oraz ciśnienie wracają do normy, poprawia się nastrój i sen, znika łaknienie cukru oraz normalizuje się poziom trójglicerydów i cholesterolu”- pisze Sellm
Wg doktora Simeonsa człowiek posiada trzy rodzaje tłuszczu – tłuszcz strukturalny (amortyzuje narządy i stawy, chroni przed zimnem i urazami, magazynuje witaminy i czyni skórę elastyczną), tłuszcz zapasowy (rozmieszczona w całym ciele podręczna rezerwa energii) i występujący u ludzi otyłych tłuszcz zapasowy anormalny (to właśnie ten najbardziej „kłopotliwy” tłuszcz na brzuchu, biodrach, pośladkach, udach, ramionach, barkach i szyi), który w założeniu też powinien być rezerwą energetyczną, ale organizm utracił doń dostęp i nie potrafi z niego korzystać. Wszelkie diety odchudzające powodują redukcję tych dwóch pierwszych rodzajów tłuszczu a także mięśni. Tłuszcz zapasowy anormalny nie zostaje natomiast naruszony. Ponadto zaraz po zakończeniu diety organizm usiłuje odtworzyć braki, gdyż te utracone tłuszcze są mu potrzebne (efekt jojo).
Fiolka 50 ml zaopatrzona jest w wygodny zakraplacz dzięki czemu odmierzanie kropli jest szybkie i łatwe.
Za darmo do zestawu dodawana jest książka zawierająca 24 strony przepisów z przykładowymi daniami stosowanymi podczas diety HCG, instrukcją stosowania i zaleceniami.
Przy zakupie powyżej 2 sztuk możliwy rabat, po wcześniejszym ustaleniu.