Hario Mizudashi Coffee Pot Mini czerwony do Cold Brew
Do parzenia kawy na zimno Hario Mizudashi Coffee Pot. Ten prosty sposób parzenia wydobywa głęboki smak i bogaty aromat kawy. goryczy. Może być przechowywana przez kilka dni bez utraty aromatu.
Zaparzanie kawy zimną wodą zachowuje delikatne związki smakowe, eliminując jednocześnie gorzkie kwasy i oleje, które są wynikiem parzenia w wyższych temperaturach. Wysokiej klasy filtr siatkowy zapewnia klarowność przygotowywanego napoju.
Jak przygotować kawę parzoną na zimno: Należy wsypać do filtra odpowiednio 5 - 6g zmielonej kawy (średnio-drobna grubość mielenia) na każde 100 ml zimnej wody. Delikatnie zamieszać całość i włożyć butelkę do lodówki na 12 - 30 godzin (polecamy eksperymentowanie z czasem parzenia). Następnie wystarczy wyjąć filtr ze zmieloną kawą i napar jest gotowy do podania.
Materiał: szkło, plastik
Kolor: przeżroczysty, czerwony
Pojemność: 600 ml
Szerokość: 13,8 cm
Wysokość: 20,8 cm
Głębokość: 9,4 cm