Hard Beans Gwatemala San Martin Jilotepeque Filtr 250g Edycja Walentynkowa
Na wstępie chcemy Ci bardzo podziękować za zainteresowanie naszą ofertą.
Jeśli zawsze kupujesz produkty oryginalne, pochodzące z legalnych źródeł to dobrze trafiłeś bo mamy dla Ciebie świetną ofertę.
Hard Beans Gwatemala San Martin Jilotepeque Filtr 250g Edycja Walentynkowa
- Producent: Hard Beans
- EAN: 5903246831702
- Pochodzenie: Gwatemala
- Opakowanie: 250g
- Smak: Syrop klonowy, Pistacje, Jabłka
- Obróbka: Washed
- Rodzaj kawy: Ziarnista
- Odmiana: Bourbon, Typica, Caturra, Catuai
- Przeznaczenie: Drip (Metody alternatywne)
Walentynkowa edycja naszej Gwatemali San Martin to perfekcyjne połączenie przyjemnej słodyczy i charakternej kwasowości, które świetnie sprawdza się we wszystkich przelewowych metodach parzenia. Czyli doskonały wybór na Walentynki!
Przygotowaliśmy specjalne opakowanie i naklejkę z dedykacją do samodzielnego wypełnienia. Prezent gotowy! <3
PRODUCENT
Ta kawa pochodzi od wielu małych producentów z regionu San Martin Jilotepeque w departamencie Chimaltenango, który słynie z rolnictwa i terenów górskich.
ODMIANA
Kawa ta jest mieszanką czterech głównych szczepów uprawianych w Gwatemali: Bourbon, Typica, Caturra i Catuai. Tworzy świetny blend, który w połączeniu z mikroklimatem nadaje kawie niepowtarzalne smaki niespotykane w żadnym innym regionie Gwatemali.
OBRÓBKA
Mokra obróbka to wieloetapowy proces z użyciem wody.
Najpierw wisienki trafiają do urządzenia zwanego depulper, czyli mechanicznej tarki zdzierającej miąższ z ziaren znajdujących się wewnątrz wisienki.
Następnie ziarna z resztkami miąższu trafiają do basenów fermentacyjnych, w których przez określony czas poddawane są ściśle kontrolowanemu procesowi fermentacji. To pozwala pozbyć się z nich resztek miąższu. Dodatkowo ziarna są opłukiwane.
Dzięki takiej obróbce kawa jest czysta w smaku, ma podkreśloną kwasowość i przyjemne nuty owocowe.
JAK ZAPARZYĆ
Naszym zdaniem do zaparzenia tej kawy najlepiej sprawdzi się dripper v60. Ta metoda doskonale wydobywa owocowość kawy i podkreśla jej kwasowość.
Zalecamy nieco grubsze mielenie ziaren. Dzięki temu będziesz w stanie wydobyć jeszcze więcej słodyczy i niuansów, które czynią tę kawę niezapomnianą.
Pamiętaj, że jeśli preferujesz inne urządzenia do parzenia kawy to w przypadku Gwatemali San Martin możesz swobodnie eksperymentować – sprawdzi się we wszystkich przelewowych metodach parzenia!