ESPRESSO MIESIĄCA: Hard Beans - Brazylia Fazenda Caxambu 250g
Grudzień witamy z nowym espresso miesiąca! Tym razem to singiel jakości speciality od dobrze znanego duetu z Opola - Artura Porady oraz Krzysztofa Barabosza. Mowa oczywiście o palarni Hard Beans, która już na dobre wpisała się w polską scenę kawy. W paczce znajdziemy ziarno z Ameryki Południowej, a konkrertnie z Brazylii. Dzięki naturalnej obróbce, kawę charakteryzuje czysta słodycz. W espresso pojawiają się nuty przypominające kawę mocha. Słodkie nuty wędrują w kierunku kakao i orzechów nerkowca. Można także wyczuć delikatną świeżość pomarańczy.
Kawa jest palona w średnim stopniu, przeznaczona do espresso - doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. Smakuje rewelacyjnie bez dodatków, jednak z pewnością zadowoli także miłośników kaw mlecznych. Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Tres Pontas, Minas Gerais Odmiana: Bourbon, Icatu, Acaia Wysokość upraw: 970 - 1200 m n.p.m. Metoda obróbki: Pulped natural Certyfikacja: UTZ, Rainforest, 4C Zbiór: 2018 Kawa miesiąca Na każdy miesiąc wybieramy dla Was specjalne ziarna i oznaczamy je kawą miesiąca, w wersji dedykowanej do espresso lub do metod przelewowych. Wybierając kawę miesiąca bezpośrednio współpracujemy z palarniami, by dostarczyć Wam ziarna o najwyższej jakości, ciekawym smaku, świeżym wypale, no i w wyjątkowej cenie. Każdą kawę dokładnie testujemy w różnych metodach parzenia i we współpracy opisujemy jak najbardziej szczegółowo, dostarczając Wam polecane przepisy i dogłębną historię ziaren. Pragniemy w ten sposób przybliżyć Wam ziarna jakości speciality i sprawić, że poznacie różne naturalne smaki kawy. A tym samym kawa wysokiej jakości zagości w Waszych domach na stałe. Przekonajcie się sami co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu!