HAPPY VALLEY MIÓD MANUKA UMF 15+ MG 514+ 500G
Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka UMF. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.
Sposób użycia
Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie.
Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.
Happy Valley to firma rodzinna, założona w roku 1975 przez Bena Rawnsleya i jego żonę Dot, a którą po dzień dzisiejszy prowadzą dwie rodziny: Lipcombe's i Harvey's.
Miody Manuka HappyValley
Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF jest w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.
UMF - Niezależny system certyfikacji
Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).
Żeby uzyskać certyfikat UMF należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne normy jakościowe.
Sprawdź poziom składników aktywnych w Twoim słoiku Happy Valley
Leptosperin*
DHA (Dihydroxyacetone)*
MG (Methylglyoxal)*
oraz określić poziomu Hydroxymethylfurfuralu (HMF)*, którego prawidłowy poziomu świadczy o tym, że miód nie był zbytnio podgrzewany.
Po wpisaniu numeru partii na naszej stronie internetowej można zobaczyć certyfikowane wyniki badań laboratoryjnych UMF dotyczące Twojego słoika.
Znaczenie parametrów miodów:
DHA – Substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
MG – poziom methylgloaxalu o właściwościach antybakteryjnych,
Leptosperin – składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka
HMF – czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG)
Składniki: 100% miód manuka
Kraj pochodzenia i konfekcjonowania: Nowa Zelandia
Producent: Happy Valley 520