HAI MATCHA Wegański koktajl jabłkowy
Więcej niż matcha...
- wspomaga redukcję wagi ciała
- wspomaga oczyszczanie organizmu
- wzmacnia organizm i buduje odporność
- działa pobudzająco
- pyszny owocowy smak
- pomaga w prawidłowym transporcie tlenu
Japończycy to wyjątkowo długowieczny naród – zajmują 3 miejsce pod względem oczekiwanej długości życia. W przeciwieństwie do wielu zachodnich społeczeństw, Japończycy nie mają też tak dużego problemu z otyłością – z nadwagą zmaga się tylko ok. 3% tej nacji. Ma na to wpływ m.in. kultura spożywania posiłków, a także oczywiście dieta oparta na dużej ilości ryb, owoców i warzyw. Japońska dieta to też matcha – specjalnie przygotowana zielona herbata.
Matcha była wykorzystywana przez buddyjskich mnichów przy medytacji, jak również przez samurajów do mentalnego przygotowania do walki. To matcha jest podstawą tradycyjnej ceremonii picia herbaty w Japonii.
Jak powstaje matcha?
Herbaciane krzewy w pewnym momencie wzrostu są zakrywane specjalnymi matami, które odcinają dostęp światła słonecznego. To sprawia, że dochodzi do większej produkcji ważnych substancji, przede wszystkim chlorofilu. Po zebraniu liście są suszone i dokładnie mielone na drobny proszek.
W Hai Matcha, matchę połączyliśmy z aż 22 innymi składnikami aktywnymi: ekstraktami roślinnymi,witaminami i minerałami. W ten sposób powstał koktajl o pysznym jabłkowym smaku.
Białko sojowe
Porcja Hai Matcha to aż 9 g białka. Dzięki temu idealnie sprawdzi się dla wszystkich osób, które są aktywne fizycznie.
Zielona herbata
W porcji Hai Matcha znajduje się 2 g sproszkowanej zielonej herbaty matcha pochodzącej z Korei, ale to nie wszystko. Formuła produktu zawiera też skoncentrowany ekstrakt z zielonej herbaty. DER (ang. Drug Extract Ratio) 15:1 oznacza, że do wytworzenia 1 mg ekstraktu wykorzystano 15 mg rośliny. Im większy DER tym lepiej – do wytworzenia ekstraktu o wyższym DER wykorzystuje się więcej składnika roślinnego.
Herbata pomaga uregulować stosunek frakcji cholesterolu: LDL i HDL i poziom cholesterolu we krwi. Pomaga zachować zdrowie serca.
Ostropest plamisty
Ostropest pomaga zachować fizjologiczne funkcje oczyszczające oraz wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby.
Spirulina
Zalicza się do jednych z najbardziej popularnych superfoods. Należy do grupy cyjanobakterii. Zawiera 2 ważne barwniki: fikocyjaninę i chlorofil.
Witamina C
Ta dobrze znana witamina pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki czy skóry. Pomaga też w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Zwiększa przyswajanie żelaza.
Cynk
Pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów, makroskładników odżywczych i kwasów tłuszczowych.
Witamina B6
Przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu.
Ryboflawina
Pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Kwas foliowy
Pomaga w prawidłowej produkcji krwi. Przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych i prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Biotyna
Pomaga zachować zdrowe włosy i zdrową skórę. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych.
Żelazo
Pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie.
Mangan
Przyczynia się do utrzymania zdrowych kości. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
IMP:5904310250061:IMP