Gwatemala SHB
Miejsce pochodzenia: Gwatemala – Huehuetenango
Rodzaj: Mielona
Waga: 1000 g
Smak: Mocny i lekko ostry smak kawy z regionu Coban przełamany jest lekką owocową kwaskowatością i aromatem z lekko winnymi nutami
Aromat: łagodny z lekkimi nutami czekoladowymi
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody zaparzania
Arabika Gwatemala SHB uprawiana jest na wysokości od 1600 do 1700 m n.p.m. w rejonie Santa Rosa. Plantatorzy uprawiają Arabikę na glebie wulkanicznej w małych gospodarstwach rolnych 2-3 ha. Zbiór kawy dokonywany jest selektywnie. Po zebraniu owoców plantatorzy oddzielają owocnię od ziarna metodą “na mokro”. W rezultacie, tak uprawiane i przygotowane ziarno zalicza się do najszlachetniejszych kaw świata, szczególnie ze względu na unikalną charakterystykę organoleptyczną. Arabika Gwatemala SHB posiada mocny, wyrazisty, doskonale zharmonizowany oraz bogaty i jednocześnie delikatny smak i aromat podkreślony szlachetną kwaskowatością.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.