GUMA GUAR BIO (SUROWIEC) (25 kg) 4
HORECA
SKŁADNIKI guma guar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów. Sposób przygotowania: należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna843 kJ /209 kcal Tłuszcz - 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany -1,0 g w tym cukry -0,9 g Błonnik -88 g Białko - 5,7 g Sól -0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu INFORMACJA Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.