Guma guar Trzy Ziarna
✅ naturalny produkt, ponieważ w opakowaniu znajdziesz tylko guma guar , dlatego nie musisz obawiać się o szkodliwe dla zdrowia konserwanty i inne sztuczne dodatki;
✅ zdrowe jedzenie, które podkreśla smak potraw, dlatego będzie idealnym rozwiązaniem dla całej rodziny, ponieważ posmakuje dzieciom i dorosłym;
✅ duże, szczelne opakowanie ze strunowym zamknięciem ochroni przed wywietrzeniem i zapewni zawartości świeżość przez długi czas;
✅ Jest zdrowym i zrównoważonym składnikiem do komponowania diety.
✅ guma guar jest substancją żelującą, w 100% naturalną, bezpieczną, bezzapachową i bezsmakową pochodzenia roślinnego.
✅ Najlepiej jest dodawać agar w okolicach punktu wrzenia wody w celu dokładnego rozpuszczenia.
✅ Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać bez konsekwencji dla użytych produktów. Siła żelowania na poziomie 550 g/cm².
✅ agar to naturalne rozpuszczalne białko żelujące, uzyskane w wyniku częściowej hydrolizy kolagenu wieprzowego.
✅ agar w postaci drobnych granulek, to najpopularniejszy rodzaj żelatyny, można ją dodawać bezpośrednio (do gorących produktów w płynie).
Guma guar zastosowanie:
✅ to naturalny, zdrowy i bogaty w minerały produkt.
✅ guma to gwarancja najwyższej jakości, pozyskiwany z naturalnych źródeł, który wyróżnia się doskonałą przyswajalnością.
✅ Ten naturalny składnik od wieków ceniony jest za swoje właściwości wspierające zdrową skórę, włosy i paznokcie.
✅ naturalna substancja żelująca pochodzenia zwierzęcego,
✅ wysoka zawartość białka,
✅ nie zawiera tłuszczu, cukrów i soli.
✅ Składniki
100% guma guar
✅ Masa netto
1kg
✅ Jedną z głównych właściwości gumy guar jest jej zdolność do tworzenia żelu w kontakcie z ciepłą wodą.
✅ Jest często używana do przygotowywania różnych deserów, takich jak galaretki, budynie, musy czy panna cotta.
✅ Dzięki zdolności do żelowania, nadaje tym potrawom charakterystyczną konsystencję. Żelatyna może być również wykorzystywana w produkcji wyrobów cukierniczych, takich jak pianki, żelki, żele owocowe i lukry.
✅ Jest kluczowym składnikiem przy produkcji galaret, zarówno tych owocowych, jak i mięsnych. Nadaje im stabilną konsystencję i umożliwia utrzymanie składników w jednolitej masie.
✅ guma sprawdza się także w przygotowywaniu warstw kremowych w tortach i ciastach, nadając im trwałość i sprężystość. Nie zmienia ona smaku ani zapachu potraw, do których jest dodawana.
Nasz guma guar to najwyższej dostępnej jakości produkt, w 100% czysty, bez domieszek.
Produkt jest w pełni bezpieczny oraz posiada długą datę ważności.
Współpracujemy wyłącznie z najlepszymi, najbardziej uznanymi producentami kolagenu na świecie.
Pozyskiwany w sposób naturalny. Produkt sprowadzany jest do kraju bezpośrednio od producenta, dzięki czemu jego cena jest atrakcyjna.
✅ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✅ Wartość enegetyczna- 843 kJ/ 209 kcal Tłuszcze 0,6g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g Węglowodany 1g w tym cukry 0,9g Błonnik 88g Białko 5,7g Sól 0,01g
Guma guar w zastosowaniu:
✅ Guma guar jest doskonałym zagęstnikiem i stabilizatorem; tworzy lepki i elastyczny żel w wodzie, co jest przydatne w wielu produktach spożywczych i przemysłowych.
✅ Może pomóc w emulgacji, czyli łączeniu składników, które normalnie nie mieszają się ze sobą, takich jak oleje i woda. Dlatego znajduje zastosowanie w produkcji sosów, dressingów.
✅ Guma guar jest stosowana jako stabilizator, utrzymujący jednorodność i zapobiegający rozwarstwianiu produktów, takich jak napoje, jogurty, lody i śmietana.
✅ Pomaga w utrzymaniu wilgoci w produktach spożywczych, zapobiegając wysychaniu i przedłużając ich trwałość.
✅ Jest często stosowana jako zamiennik glutenu w bezglutenowych produktach spożywczych, takich jak pieczywo, ciasta i makarony, dając im odpowiednią teksturę i spójność.
✅ Guma guar działa jako prebiotyk, dostarczając substancje odżywcze dla pożytecznych bakterii w jelitach. Może wspomagać zdrowie jelit i regulować trawienie.
Dokumenty i certyfikaty
✅ Dbamy o najwyższą jakość naszych opakowań.Torebki strunowe do których pakowane są nasze produkty spełniają najwyższe normy higieniczne.
✅ Nasze woreczki posiadają certyfikat PZH wydawany przez Państwowy Zakład Higieny.
✅ Masz działa kontroli jakości codziennie sprawdza stan opakowań i dostaw co pozwala nam mieć pełną kontrolę nad produkcją.
✅ Chcemy, abyś miał pewność, że nasze produkty są bezpieczne na każdym etapie ich produkcji.
✅ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✅ Informacje o alergenach
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
✅Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Marka Trzy Ziarna to sprawdzone produkty, wysoka jakość oraz profesjonalizm.
Jesteśmy wiodącą marką w sprzedaży internetowej w całej Polsce.Jesteśmy producentem zdrowej żywności.
Możemy zaoferować Państwu wyżej wymienione produkty w bardzo dobrej jakości oraz przystępnej cenie.
Naszą oferta jest dostosowana do aktualnych Państwa potrzeb. Od 2015 roku tworzymy szeroką gamę produktów, których na co dzień używacie w swojej kuchni:
✅ bakalie
✅ suszone owoce
✅ pestki,nasiona,ziarna
✅ oleje spożywcze
✅ zioła i przyprawy
✅ kasze i mąki
✅ cukier i słodziki
✅ produkty kosmetyczne