Gulasz wołowy w sosie węgierskim 400 g konserwa wojskowa danie gotowe
Gulasz wołowy w sosie węgierskim 400 g
Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana
Kawałki mięsa w sosie z warzywami
Składniki: mięso wołowe 25%, woda, papryka czerwona 19,5%, marchew 10,4%, koncentrat pomidorowy 9%, mąka pszenna, cebula suszona 3,2%, przyprawy (sól, przyprawy, cukier, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, warzywa suszone, seler, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, laktoza z mleka, olej roślinny rzepakowy, barwnik: ryboflawiny).
Produkt może zawierać mleko, soję, gorczycę i jaja.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 541 kJ/129 kcal; tłuszcz 6,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g; węglowodany 2,8 g, w tym cukry 2,8 g; białko 14 g; sól 0,68 g.
Sposób przygotowania do spożycia:
- przełożyć zawartość do garnka i podgrzać
- opakowanie wrzucić do gorącej wody i odczekać około 8 minut
- w warunkach polowych przy pomocy bezpłomieniowego podgrzewacza chemicznego (dostępny w naszym sklepie).
Przechowywać w temperaturze od 0oC do 25oC i wilgotności względnej otoczenia
Wyprodukowano w Polsce
Najlepiej spożyć przed: 24.09.2026 r.
Masa netto: 400 g
Zdjęcie ma charakter poglądowy.