GULASZ Myśliwski z SARNY z podgrzybkami domowy, słoik 720 ml.
Ze względu na to, że ostatnio mam całkiem dobry dostęp do dziczyzny, staram się co nieco rozwinąć w kwestii jej prezentowania Wam. Miałam zamiar zrobić sarninę a la Wellington z grzybami leśnymi, ale jednak zdecydowałam się na gulasz.
Chciałam żeby oprócz smaku grzybów wyczuwalna była lekko słodka nuta, kombinowałam, kombinowałam i wyszło coś pysznego :-)
Używam pokrojonego mięsa sarny /udziec/, łyżeczkę konfitury z borówki leśnej, parę śliwek suszonych, świeżych grzybów podgrzybków /borowików - w zależności od dostępności :) / - niekiedy trochę suszonych, wino białe, przyprawy w tym koniecznie jałowiec, rozmaryn, sól himalajska i pieprz czarny. Duszę spory czas aby mięso było mięciutkie, powstaje wyśmienity sos otulający każdy kawałek mięsa, a pod koniec całego kulinarnego wyczynu gulasz wkładam do słoika i oczywiście pasteryzuję trzykrotnie /tyndalizacja/.
Wszystkie użyte produkty są wysokogatunkowe, mięso i grzyby posiadają niezbędne certyfikaty i atesty, badane. Mięso - / producent - Dziki Trop /.
Polecam podawać z kaszą gryczaną, kluseczkami śląskimi lub kopytkami.
Gorąco zapraszam do zakupu i życzę smacznego!
Na pozostałych aukcjach możecie Państwo dokupić inne dania, zapraszam do odwiedzenia stron.
Sprzedaję własne wyroby garmażeryjne; wyroby mączne - pierogi, kołduny, uszka, pielmieni, kartacze; przetwory - konfitury, dżemy, marynaty; pieczenie - pasztety, galantyny itd....- czytaj pozostałe moje aukcje.
W okresach przedświątecznych pisz, dzwoń i upewnij się czy są wolne terminy wysyłki w dogodnym dla Ciebie czasie, pozwoli to uniknąć niepotrzebnych nieporozumień. Ilość wysyłek dziennie ograniczona, nieporównywalnie mniejsza od składanych zamówień. Zaleca się składanie zamówień świątecznych z dużym wyprzedzeniem czasowym.
Prezentowane w serwisie zdjęcia są zdjęciami poglądowymi i mają charakter wyłącznie informacyjny.