Guanciale al Pepe - policzki wieprzowe z pieprzem
- Data ważności: 26.05.2020
- Cena za kilogram: 68.90 zł
- Sposób krojenia: w kawałku
- Sposób zapakowania: Torba termiczna
GUANCIALE AL PEPE
Guanciale (podgardle) uzyskiwane jest z policzka wieprzowego miedzy łbem i łopatką. Z wyglądu jest podobne do lardo lub specku i składa się z tkanki tłuszczowej z jednym lub dwoma chudymi pasami. Po rozbiorze mięso przyprawiane jest solą i innymi przyprawami, a z wierzchu nacierane jest pieprzem. Pieprz jest najwyższej jakości i śmiało można go spożywać wraz z mięsem. Po przyprawieniu Guanciale dojrzewa w piwnicach przez minimum 30 dni.
Guanciale al Pepe w smaku jest niezbyt słone i bardzo aromatyczne. Można je próbować na surowo, pokrojone w bardzo cienkie plasterki lub lekko rozgrzać i podawać na chrupiących grzankach. Jest też doskonałym składnikiem sosów do makaronów i risotto, a także niezastąpionym dodatkiem do pizzy.
Skład: mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty, przyprawy, konserwanty: E250, E252
PRODUKT ZAPAKOWANY PRÓŻNIOWO
Kupione przez Państwo produkty wysyłamy w 24h kurierem UPS