Koźlarz suszony 1000g
Grzyby suszone 1 kg
Zbiór 2023 z Atestem ATEST NR 79/2023 - zdjęcie etykiety produktowej poniżej!
KUPUJ Z PEWNEGO ŹRÓDŁA!
Koźlarz suszony to produkt tradycyjny. Jest on najwartościowszym i najsmaczniejszym spośród grzybów rurkowych. Wyróżnia się wśród grzybów wysoką zawartością białka 5,5%.
Wielbiciele grzybów cenią jego zapach i smak.
Koźlarz czerwony to bliski kuzyn borowika szlachetnego i jednocześnie jeden z najbardziej poszukiwanych grzybów przez grzybiarzy. Dzięki naszej firmie, która starannie wybiera najlepsze okazy do suszenia, trafia do nas produkt najwyższej jakości.
Wyjątkowo aromatyczny grzyb, spotykany w lasach brzozowych i osikowych. Często wyrasta powyżej wysokich traw kusząc grzybiarzy czerwonym bądź jasnobrązowym kapeluszem. Dla wytrawnych smakoszy idealny dodatek do farszów i sosów.
Koźlarz, często nazywany kozakiem, to grzyb, który zwykle rośnie w pobliżu brzóz, z którymi żyje w symbiozie. Mimo że jest to popularny gatunek, nie zawsze jest łatwo go znaleźć, gdyż pojawia się pojedynczo lub w niewielkich grupach. Dla tych, którzy cenią jego wyjątkowy smak, proponujemy koźlarz suszony. Nasza oferta zawiera zarówno kapelusz jak i trzon grzyba, dzięki czemu możesz cieszyć się nim przez cały rok. Po namoczeniu koźlarz ciemnieje, ale dodany do potraw dodaje im nie tylko głęboki smak, ale również specyficzną konsystencję.Dlaczego warto wybrać nasz koźlarz suszony? Poza oszczędnością czasu, wybierając nasz produkt masz pewność, że unikniesz pomyłki z goryczakiem żółciowym - grzybem o nieprzyjemnym smaku i potencjalnie niezdrowym ze względu na zdolność magazynowania rtęci. Nasze koźlarze są zbierane z dala od dróg, na najczystszych terenach, co gwarantuje ich najwyższą jakośćKoźlarz czerwony zwany inaczej: panek, czerwony łebiec czy krawiec, posiada wyjątkowy aromat i piękną urodę. Cechą rozpoznawalną jest jego półkolisty kapelusz. Dzięki ususzeniu zostaje w naturalny sposób zakonserwowany. Odwdzięcza się wspaniałym zapachem świeżych grzybów, który urozmaici niejedną potrawę.
Z dodatkiem koźlaków możemy przygotować smakowitą zupę i sos do mięs. Nawet najlepsze przyprawy nie są w stanie zastąpić smaku i aromatu koźlarza czerwonego.