Podsmażone zmieszane grzyby różne w zalewie olejowej spółki z Verony PRALVER Srl „Castellani”.
Niniejsza aukcja dotyczy 1 worka podsmażonych grzybów różnego rodzaju w zalewie olejowej PRALVER Castellani Misto Funghi trifolato in olio.
Waga netto: 700g.
Termin przydatności do spożycia: 14.02.2022 r.
Skład: mieszanka grzybów leśnych i uprawnych w różnych proporcjach 75% (Boletus Edulis, Pholiota Nameko, Cantharelus Cibarius, Volvaria Volvacea i inne z tej rodziny), olej słonecznikowy, sól, pietruszka, cebula, czosnek, pieprz, aromaty, korektor kwasowości: E330, przeciwutleniacze: E300.
Wyrób bezglutenowy.
Produkt przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła oraz światła. Po napoczęciu zawartość wyjąć z worka i w innym naczyniu umieścić w lodówce (stale pilnując, by grzyby były zanurzone w zalewie) i skonsumować resztę w ciągu 2-3 dni.
Oferta dla gastronomii PRALVER Srl „Castellani” Misto Funghi trifolato in olio to mieszanka wybranych i aromatyzowanych grzybów różnego rodzaju, leśnych i kultywowanych, przesmażonych w oleju słonecznikowym. Przetwór trwały, po otwarciu opakowania tchnący świeżością, bez niepożądanego posmaku po termicznej obróbce na patelni. Sterylizowany ingrydient nadaje się do użytku profesjonalnego, do przygotowywania dań według rozmaitych przepisów kuchennych. Polecany zwłaszcza do nadziewania pizzy i wzbogacania podpłomyków (focaccii).
Gama produktów firmy PRALVER: pieczarki i grzyby podsmażane, karczochy całe i pokrojone, papryka (także w kawałkach), oliwki, cukinia, grillowane bakłażany, kapary.
Konfekcjonowanie z myślą o hurcie zaopatrującym gastronomię: potrawy gotowe, odpowiednio spakowane w różnych formatach – na tackach, w puszkach, plastikowych pojemnikach, w workach, torbach oraz w wiadrach.
Od 2007 roku PRALVER zintegrował krajowe zaopatrzenie w świeże grzyby od włoskich zbieraczy z bezpośrednim importem z Polski; dzięki bardzo ścisłemu wyborowi dostawców jakość oferowanych grzybów pod marką „Castellani” spełnia wszystkie najwyższe wymagania dotyczące klasy surowca, jego świeżości i autentyczności pochodzenia, gwarantujących zdrowy finalny wyrób. Zlokalizowana w przemysłowej dzielnicy Werony firma PRALVER Srl od początku powstania w 2003 roku koncentrowała się na gwarantowanej wysokiej klasie swoich produktów i wdrażaniu nowych konfekcji w celu odpowiedniego zaopatrzenia profesjonalistów z branży gastronomicznej – uzupełnienia tego rynku z myślą o większej łatwości użytkowania przetworów w opakowaniach o zwiększonych gabarytach. Założycielska grupa kapitałowa z branży przetwórstwa płodów rolnych i leśnych brała pod uwagę wyroby jednorodne i półprodukty spożywcze przeznaczone do restauracji i pizzerii, w realiach i zwyczajach żywieniowych Italii rynek chłonny i ogromny. Opracowano „elastyczną” gamę konfekcji i gabarytów według nowych pomysłów i bodźców wynikających z doświadczeń, dla tych, którzy każdego dnia zmuszeni są korzystać z wsadu często przy wstępnej obróbce na zapleczu lokali energochłonnego, obarczonego potem kosztami utylizacji opakowań (pudełka, puszki, słoiki etc), podlegających segregacji na papier, szkło, plastik, metal itd. Dzięki nowoczesnym rozwiązaniom produkty PRALVER stają się łatwe w użyciu pozostając świeże i smaczne jako oferta profesjonalna, stosująca konserwację żywności przez pasteryzację lub sterylizację, z myślą o czasach, które tworzą już „stres termiczny” związany z używaniem energii grzewczej.
Rozpoznawalną marką handlową spółki kapitałowej PRALVER jest znak "Castellani". W dużej części wybrane przetwory spożywcze powstają z zakładzie filialnym w miejscowości Castel San Giovanni – małym miasteczku w regionie Emilia-Romania, w prowincji Piacenza.