PODGRZYBKI SUSZONE
KROJONE GRZYBY
50 gramów
Grzyby to jeden z najszczodrzejszych darów naszych lasów. Mimo, iż nie imponują pod względem składników odżywczych, są prawdziwym skarbem polskiej kuchni. Można je przygotowywać do spożycia na różny sposób: jako marynowane, smażone, duszone, gotowane, jako składnik zup, sosów, potrawki.
Podgrzybki to rodzaj grzybów z rodziny borowikowatych. Występują zarówno w lasach liściastych jak i iglastych. W Polsce najczęściej spotykane podgrzybki to: złotawy, brunatny i zajączek. Pogrzybki nadają się przede wszystkim do marynowania jak i suszenia, do zup, sosów i dań mięsnych. Wielu porównuje ich smak do smaku borowików i jest w tym sporo prawdy.
Kraj pochodzenia: Polska
Atest nr 041/1352/22 grzyboznawcy nr 1352
Zbiór 2022
Dystrybutor: Skworcu Marek Skworc
Masa netto: 50 g
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.