Grzyby leśne ragout sojowe z makaronem 160g Trek'n Eat
---------------------------------------
Parametry produktu:
- typ dania: wegetariańskie
- rodzaj dania: dania główne
- liczba kcal na porcje: 386 kcal
- waga opakowania [g]: 160g
- waga po przygotowaniu [g]: 680g
- skład: makaron [(50%)|grysik pszenny|białko|sól]|16% teksturowane białko sojowe|tłuszcz palmowy|laktoza|pszenna mączka|sól spożywcza|śmietana w proszku|por|skrobia modyfikowana|marchew|1,5% pieczarki|białko mleka|ekstrakt z drożdży|pomidory|cebu
- inne: Gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (520 ml) bezpośrednio do pojemnika|starannie wymieszać|zamknąć pojemnik i poczekać 8 minut.
TREK'N EAT TO JEDZENIE LIOFILIZOWANE DLA KAŻDEGO PODRÓŻNIKA.
Firma powstała w 2004 roku, w Szwecji. Specjalizuje się samowystarczalnych systemach żywienia oraz uzdatniania wody.
Produkty marki Trek'n Eat są zdrowe, pełnowartościowe i odżywcze. Trek'n Eat oferuje szeroką gamę dań, od przekąsek, śniadań, dań głównych do deserów, które dostarczą dzienne zapotrzebowanie kaloryczne z pełnią wartości odżywczych podczas wędrówki.
Marka Trek'n Eat to naturalne posiłki dla każdego, niezależnie od sposobu spędzania czasu wolnego. W swoje ofercie Trek'n Eat posiada zarówno posiłki wegańskie, jak i mięsne, dlatego każdy znajdzie odpowiednie danie dla siebie. Dania liofilizowane to gwarancja wygody oraz oszczędności. Jedyne co robisz, to zalewasz opakowanie gorącą wodą, mieszasz, a po określonym czasie możesz spożywać swoje ulubione danie zużywając zdecydowanie mniej gazu czy paliwa niż przy gotowaniu obiadu.
Czym jest liofilizacja?
Proces liofilizacji to kontrolowane dostarczanie ciepła do zamrożonego produktu w próżni, tak aby umożliwić zamarzniętej wodzie proces sublimacji.
Prawidłowa liofilizacja powinna trwać od 16 do 24 godzin. Poprzez odwodnienie, danie traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi a zawartość wilgoci w końcowym produkcie jest zredukowana do 2%.
Jeśli liofilizowany produkt jest szczelnie zapakowany, żywność może być przechowywana przez wiele lat.