Grzybki Roztoczańskie, maślak, powstają w rodzinnej firmie „Manufaktura Polka”, która znajduje się na skraju Roztocza i Puszczy Solskiej. Są to tereny stanowiące najmniej zanieczyszczoną część kraju, dlatego grzyby wykorzystywane do produkcji są najwyższej jakości dają ty samym produkty o wysokiej jakości, niepowtarzalnym smaku i jak najbardziej naturalnym charakterze.
Puszcza Solska i Roztocze to prawdziwy raj dla grzybiarzy. Wysokie walory smakowe i jakościowe potwierdzają pochodzenie tych grzybów. 100% Produkt pochodzący WYŁĄCZNIE z NATURY. Maślaki wykorzystywane w tym produkcie pochodzą wyłącznie ze zbioru naturalnego.
Unikalna rodzinna, tradycyjna receptura wydobywa pełnię smaku grzybków roztoczańskich, które sprawdzą się jako dodatek do:
- mięs i wędlin
- domowych pasztetów
- tartinek
- sałatek
- zimnych sosów
- jako przystawka
Skład: maślak zwyczajny, woda, ocet 20%, cukier, sól, marchew, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Na każde 100g produktu, użyto min 60g grzybów. Grzyby pochodzą z Polski.