Opis
Sprzedam grzybek Tybetański/Kefirowy, nadmiar z własnej hodowli
Po za licznymi zaletami pozwala uzyskiwać codziennie własny napój mleczny w smaku jak jogurt naturalny lub kefir ;-) A hodowla jest bardzo prosta!
Do grzybka dołączam wydrukowaną instrukcję prowadzenia hodowli grzybka.
UWAGA!! wysyłki realizowane od poniedziałku do środy tak aby nie były przetrzymywane u przewoźnika.
GRZYBEK TYBETAŃSKI - ziarno kefirowe
Kurację grzybkiem najlepiej jest stosować przez 20 dni, pijemy go najlepiej przed snem. Po tym czasie robimy 10-cio dniową przerwę.
Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet parę lat.
Robienie przerw nie jest konieczne, ale organizm może się uodpornić na działanie grzybka, więc po przerwie substancje lecznicze działają lepiej.
Właściwości lecznicze:
- reguluje przemianę materii, zapobiega zaparciom
- obniża poziom złego cholesterolu
- wspomaga leczenie serca
- wytwarza naturalne antybiotyki
- hamuje wzrost komórek rakowych
- leczy choroby przewodu pokarmowego
- łagodzi skutki stresu, eliminuje zmęczenie, wyczerpanie
- zwiększa libido
- opóźnia proces starzenia się komórek
- pomaga walczyć z bezsennością
- zewnętrznie: pomaga na oparzenia słoneczne
- dostarcza wiele witamin
Hodowla grzybka:
1 łyżeczka grzybka
150 ml mleka (niegotowanego)
słoik
plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe)
sitko plastikowe
gaza
Zalać grzybka mlekiem w słoiku, przy pomocy gumki,zabezpieczyć słoik gazą.
Po 24 godzinach przemieszać i przecedzić przez sitko.
Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą.
Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać mlekiem na 24 godziny.
Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temp. pokojowa.
Dla urozmaicenia smaku możemy dodać do kefiru sezonowe owoce...
Uwaga! nie używamy metalowych przedmiotów...
Polecam również Kombuchę na innej aukcji