Porcja 1 łyżka stołowa
posiada wspomagające własności lecznicze m.in.
1. Reguluje przemianę materii.
2. Leczy choroby serca i naczyń wieńcowych, zawały, rozkłada cholesterol w naczyniach tętniczych.
3. Leczy choroby wątroby, trzustki i śledziony.
4. Leczy choroby nerek i przewodu moczowego.
5. Leczy choroby dróg żółciowych.
6. Leczy wszystkie choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
7. Wytwarza antybiotyki i leczy stany zapalne.
8. Obniża i reguluje ciśnienie krwi.
9. Wstrzymuje wzrost komórek nowotworowych.
10. Reguluje stany zmęczenia i wyczerpania.
Sposób użycia
1 łyżkę stołową -porcję -grzybka zalać w naczyniu mlekiem ok. 300 ml.
Następnie zaobserwować po 1 dniu czy mleko nam się skwasiło tzn. czy ma koegzystencję i smak dobrego gęstego kefirku
( w międzyczasie pomieszać drewnianą lub plastikową łyżką ) .
Jeśli uznamy, że jest dobre do picia to należy przecedzić przez sitko (plastikowe) mieszając łyżką drewnianą lub plastikową
a grzybek na sitku można wypłukać czystą zimną wodą
Grzybek zalać ponownie świeżym zimnym mlekiem do następnego skwaszenia.. Przechowywać w temperaturze pokojowej w miejscu raczej nie nasłonecznionym
Mleczko skwaszone najlepiej sobie pić wieczorem przed spaniem .
Grzybek dobrze hodowany szybko rośnie. Po ok 14 dniach podwaja się (można zwiększać ilość mleka) lub podzielić do innego naczynia.
Sposób kuracji:
Pić mleko z grzybka przez 20 dni bez przerwy. Następnie zrobić 10 dni przerwy i powtórzyć cykl 20 dniowy. W razie potrzeby kuracje przeprowadzić kilkakrotnie do zupełnego wyzdrowienia.
Gdy chcę się mieć przerwę to należy grzybek włożyć do słoiczka, zalać zimną wodą z mlekiem w proporcji 1 część mleka 3 części wody .Wstawić do lodówki na czas przerwy. Na dłuższy okres grzybka można zamrozić.
Wysyłka w płynnej pożywce gwarantującej jego żywotność !
W prezencie łyżeczka plastikowa + przepis