Grzyb chaga to narośl, która pojawia się na suchej brzozie lub na pniach żywych drzew (wiąz, buk, olcha). Grzyb ten ma silne działanie lecznicze. Być może jest to jeden z najskuteczniejszych leków ziołowych. Stare lub zbyt duże narosty do celów medycznych się nie wykorzystuje. Grzyb chagi można zbierać przez rok. Jest jednak bardzo mocno przytwierdzony do pnia drzewa matki. Oddzielić go można za pomocą siekiery. Cięcie wykonywać u samej podstawy, a następnie oddzielić czarna część medyczną. Odciętą część narośli chagi można przechowywać od pół roku do dwóch lat w suchym pomieszczeniu. Popiół zawarty w chagie jest bardzo cenny, ponieważ zawiera tlenek glinu, cynk, potas, mangan, magnez i sód. Chaga zawiera również wiele kwasów: mrówkowy, wanilinowy, szczawiowy.
Bez GMO.
Właściwości:
- normalizacja procesów fermentacyjnych
- zwiększa właściwości ochronne ciała
- naturalny biostymulator
- poprawia ogólny stan odpornościowy
- poprawia stan centralnego układu nerwowego
- reguluje aktywność przewodu żołądkowo-jelitowego
- przyśpiesza gojenie się ran
- środek przeciwzapalny do przywracania zdrowej skóry
Zalecenia dotyczące użytkowania:
Zaleca się stosowanie jako suplement diety w diecie w celu ogólnego wzmocnienia organizmu, polepszenia procesów trawienia przy chorobach układu pokarmowego, egzemą, porostami, łuszczycą, oparzeniami, nie gojącymi się ranami, stanami zapalnymi.
Stosowanie:
Dorośli 30-40 kropli (1 łyżeczka) rozcieńczonych w 100 ml wody, 2-3 razy dziennie z posiłkami. Czas kuracji wynosi 30 dni. Przed użyciem zalecane jest skonsultowanie się z lekarzem.
Przeciwwskazania:
Indywidualna nietolerancja składników, dzieci poniżej 14 lat, ciąża, kobiety w okresie laktacji.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci w temperaturze nie wyższej niż 25 ° C.
Butelka 100 ml
Ten produkt nie jest produktem medycznym.