Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 34,79 zł
- SKILANDINE 0,3 kg DAIVIDA RAKIŚKIO, UAB
- 43,78 zł z dostawą
- 5,10 zł
- Kropla Beskidu Still 0,33l
- 14,09 zł z dostawą
- 3,35 zł
- Staropolanka 0,33 litra niegazowana
- 12,34 zł z dostawą
Gruszki, pigwowiec 0,33l (6780564711)
Opis
W skład wchodzą: gruszki (ok. 60%) i owoce pigwowca (ok. 40%) oraz trochę cukru. Produkt nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu można przechowywać go krótko i tylko w lodówce.
Gruszki są dojrzałe, a więc słodkie i dzięki ich zawartości dżem jest mało słodzony, ale ma słodkawy smak.
Owoce pigwowca dojrzewają jesienią, od września do listopada. Nawet gdy są dojrzałe pozostają twarde. Miąższ mają bardzo kwaśny, cierpki, zawierają natomiast dużo pektyn, kwasów organicznych, witaminy C, a także barwniki i sole mineralne. Znane są jako lek wzmacniający oraz przeciw biegunkom. Dojrzewające owoce pigwowca japońskiego posiadają również przyjemny zapach, który ma zastosowanie jako dodatek zapachowy do przetworów z innych owoców.
Przygotowując dżemy i marmolady, można łączyć pigwowiec z innymi owocami dojrzewającymi późną jesienią- jabłkami, gruszkami, dziką różą, rokitnikiem, berberysem. Do przetworów najlepiej nadają się owoce bardzo dojrzałe, pozostające na krzewie do przymrozków. Wtedy są mniej kwaśne, smaczniejsze, a ususzone można dodawać do herbatki owocowej.
Mam w ofercie dżemy z dziko rosnących owoców i marynowane grzyby. Można łączyć oferty.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.