Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności eBook
Izabela Steinka
- Wydawca: Uniwersytet Morski w Gdyni
- Rok wydania: 2022
- Ilość stron: 184
- Format: pdf
Monografia prof. Izabeli Steinki „Gronkowce jako wskaźniki bezpieczeństwa konsumentów żywności” jest obszernym materiałem skierowanym do szerokiego grona odbiorców, nie tylko studentów, czy słuchaczy studiów podyplomowych, ale również praktyków zajmujących się ryzykiem narażenia zdrowia konsumentów. Autorka rzetelnie naświetla zagadnienia związane z oceną częstotliwości występowania, identyfikacją oraz przeżywalnością Staphylococcus aureus, Staphylococcus sp. i szczepów antybiotykoopornych w produktach pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Na uwagę zasługuje aspekt dotyczący identyfikacji kodujących czynników wirulencji i antybiotykooporności gronkowców oraz próba wyznaczenia wskaźnika bezpieczeństwa konsumentów środków spożywczych.
Plik elektroniczny, do pobrania po zalogowaniu się na swoje konto Allegro z zakładki e-booki - "Moja półka" (https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/moja-polka)
Po zakupie brak możliwości odstąpienia od umowy bez podania przyczyny.
[Stamp,9788374213783,5/6/2022 7:39:12 PM]