Grillo-Wędzarnia - marka: SmokeR typ: „King K – 600”
Grillo – Wędzarnia – składa się z trzech elementów:
1. Palenisko:
• Długość : 50 cm.
• Średnica rury: 50 cm.
• Ruszt paleniska: pręt ø 16mm.
• Ruszt do grilla/bbq: 2 x (19 cm x 48 cm)
2.Część grillowa lub bbq:
• Długość: 128 cm.
• Średnica rury: 50 cm.
• Ruszt do grilla/bbq: 3 x (48cm x 43 cm)
3.Wędzarnia lub BBQ:
• Wysokość : 148 cm.
• Szerokość: 60 cm.
• Głębokość: 60 cm.
• Ruszt do bbq. (kwadrat) : 4 x (58 cm x 58 cm).
• Pręty do wędzenia ; 2- 3 poziomy x 5 szt.
Opis urządzenia: Grillo-Wędzarnia „King K – 600” to urządzenie wielofunkcyjne, służące do obróbki termicznej produktów – ryby, mięso, warzywa, owoce. Elementy grilla montowane są w układzie liniowym przypominającym kształt ( lokomotywy), trwała konstrukcja , palenisko i część grillo-wędzarni wykonane jest w formie rury o średnicy- 50 cm, natomiast wędzarnia ma kształt kwadratu o wymiarach : 60 cm x 60 cm . Grillo – wędzarnia wykonana jest z blachy o grubości: 4,0 mm do 5,0 mm .
Specjalny stop blachy z dodatkiem węgla oraz odpowiednia grubość blachy powoduje to że blacha ta ma właściwości jak szamot w kominach - pozwala to na utrzymywanie trwałej długo utrzymującej się stabilnej temperatury (szczególnie ważne jest to przy niesprzyjających warunkach pogodowych – wiatr, deszcz, mróz itp.)
Uwaga. !!!!!!!!!!!!!!
Grille posiadające blachę o grubości poniżej 4mm nie nadają się do profesjonalnego użytku. Mają krótką żywotność poza tym w szczególnych warunkach – deszcz, wiatr, zima, mróz nie można utrzymać reżimu temperaturowego co w efekcie ma przełożenie na jakość wędzenia, grillowania czy barbecue.
Ruszty w naszych urządzeniach do grillowania lub bbq. wykonane są ze stali nierdzewnej pręt grubości - Ø 6mm. Posiadają dwa termometry w skali = (Celsjusza C ˚i Fahrenheita F˚)
Przeznaczony do prac zarobkowych, biznesu, średnie, duże restauracje, tarasy restauracyjne, agroturystyka, wesela, eventy. Grillo-wędzarnia posiada moduł wędzarniczy, kwadrat – 60 cm x 60 cm . Jednorazowy wsad do wędzarni: 50 kg do 70 kg. – to może być ok. 120 pstrągów o wadze 0,5 kg ale lepsze wyniki uzyskuje się wtedy jak jest w wędzarni więcej przestrzeni (produkty szybciej się osuszają a wtedy uzyskuje się ładniejszy kolor wędzenia)
Obróbka termiczna może odbywać się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber (zasuwa) do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach : 30cm x 38 cm., służąca do postawienia garnka, patelni i.t.p.
Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste - najlepsze buk, olcha, dąb lub inne strona internetowa (patrz drewno) najlepsze suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem, tłuszcz spływa specjalnymi kanałami do wiaderka i dalej jest usuwany.
Doskonały do obróbki termicznej w systemie BBQ - powolna obróbka produktów w niskich temperaturach pod przykryciem – długo.
Kolejną zaletą jest to, że produkty ułożone w dalszej odległości od paleniska mogą oczekiwać na wydanie do kilku godzin nie tracąc swoich walorów smakowych.
Z ciekawostek:
Spalając skrobię w palenisku np. obierki z ziemniaków –(stary sposób osuszania kominów w domu), pozbywamy się związków smolistych ze ścianek wędzarni.
Smoker King K 600 to idealny model do obróbki termicznej: steków wołowych, burgerów, brisketu wołowego, żebra wołowego, łopatka, szynka wieprzowa – duże gabaryty a ponadto do wędzenia różnych produktów ryb, kiełbasy, mięsa itp. i itp. Możliwość wydania 300 porcji na godzinę – rekord 670 porcji.
Najważniejszymi zaletami Smokera typu - „King K 600” to:
• Obróbka termiczna odbywa się pod przykryciem – bezpieczeństwo.
• Do obróbki termicznej używamy suchego drewna – ekologia
• Obróbka termiczna odbywa się poza źródłem temperatury – zdrowie.
Prowadzimy szkolenia z zakresu: peklowania, wędzenia, bbq, logistyki obsługi dużych masowych imprez.
Przepisy i więcej informacji o urządzeniach smoker na stronie internetowej
www.smoker.com.pl
Cena: 13 300,00 PLN + przesyłka transport Kurierski = 490,00 PLN
Kup / Zamów teraz: cena = 11 970,00 PLN
Dostępność: Na stanie magazynowym, czasami w okresie sezonu czas oczekiwania może wydłużyć się do - 7 dni
Zapytanie: wyślij adres mail : lk.smoker@gmail.com.pl
Tel. +48 607 221 623