GRILL OGRODOWY WĘDZARNIA GRILL WĘGLOWY 2w1 OGRODOWY WĘDZARKA
Produkt może być użyty jako grill, wtedy należy zdemontować górną część komory grilla, a pokrywę należy umieścić bezpośrednio na komorze dolnej.
W przypadku wykorzystania produktu do gotowania na parze lub jako wędzarni należy użyć obu części komory grilla oraz pokrywy. W dolnej misie należy umieścić rozpałkę, a na ruszcie misy drewno do wędzenia. Drewno nie może się palić tylko wydzielać dym, należy je zatem wcześniej namoczyć lub użyć gotowego produktu dostępnego w handlu. Jeżeli drewno jest pocięte na zbyt małe kawałki należy je umieścić na folii lub tackach aluminiowych. Na górnych haczykach umieścić misę i wypełnić ją wodą, do której można dodać zioła dla aromatu. Woda w górnej misie zapobiegnie wysuszaniu żywności podczas wędzenia. Na misie umieścić ruszt na którym zostanie umieszczona żywność przeznczona do gotowania na parze. Żywność przeznaczoną do wędzenia należy zawiesić na haczykach zamocowanych do prętów pokrywy.
- wymiary: 52 x 83 cm
- 2 w 1 - grill i wędzarnia
- produkt może służyć zarówno do grillowania jak i wędzenia, a także do gotowania na parze
- termometr pozwala na bieżąco kontrolować temperaturę w komorze
- 3 uchwyty - 2 boczne oraz 1 od pokrywy
- 2 drzwiczki zapewniają łatwy dostęp oraz kontrolę ognia i poziomu wędzenia
- otwór wentylacyjny umożliwia regulację ujścia dymu
- 2 chromowane ruszty
- naczynie no wodę pozwala absorbować tłuszcz
- 3-częściowa budowa - podstawa z nóżkami, środek oraz pokrywa
Informacje podstawowe:
- 3 w 1 - może służyć do grillowania, wędzenia, a także do gotowania na parze
- 3-częściowa budowa - podstawa z nóżkami, środek oraz pokrywa
- 2 chromowane ruszty z uchwytami są lekkie, nie pękają, są wysoce odporne na korozję, łatwo się je czyści oraz zapewniają długie użytkowanie
- 2 metalowe misy pokryte porcelanową emalią
- emaliowana pokrywa z uchwytem pozwoli utrzymać i kontrolować temperaturę. Dodatkowo utrzymuje nadający potrawom smak i aromat dymu. Uchwyt z materiału BAKELITE
- termometr w pokrywie do lepszej kontroli temperatury wewnątrz grilla
- 4 wieszaki umieszczone w spodzie pokrywy - maksymalne obciążenie 1,5-1,8kg każdy hak
- naczynie no wodę pozwala absorbować tłuszcz
- 2 uchwyty z materiału BAKELITE służące do przenoszenia grilla
- 2 drzwiczki zapewniają łatwy dostęp oraz kontrolę ognia i poziomu wędzenia
- przesłona do regulacji cyrkulacji powietrza umożliwi kontrolę nad poziomem rozżarzenia i poziomem dymu
- 3 metalowe nogi
- okrągła płyta na dnie wędzarni chroni podłoże przed wysoką temperaturą