Dania z grilla są zdrowsze, niż przyrządzane tradycyjnie na patelni. Wynika to z faktu, że upieczenie mięsa na grillu redukuje jego zawartość tłuszczu. Grill jednak - wbrew stereotypom - nie jest przeznaczony wyłącznie do potraw z mięsa. Można na nim przyrządzać także dania z wykorzystaniem warzyw, np. takich,jak cukinia (chociażby z farszem), bakłażan, szparagi lub pomidory.Popularne są też ryby z grilla.Niektórzy praktykują także przyrządzanie na grillu serów.Możliwość używania tego typu urządzeń w domu jest spowodowana tym, że nie wytwarzają one dymu. Nie musimy się zatem martwić o zadymione pomieszczenie czy narzekania sąsiadów zza płotu. Jedyne, co możemy odczuwać podczas przyrządzania potrawy to zapach przygotowywanych smakowitości.
Grill elektryczny pozwala cieszyć się smakiem grillowanych potraw bez względu na pogodę. Dzięki dużej mocy 2000 W oraz regulacji temperatury szybko osiągniesz zamierzony stopień przyrumienienia. Grillowanie przebiega bez dymu, a tłuszcz z kiełbasek lub ryb spływa na tackę ociekową urządzenia. Duża karbowana płyta grillowania pokryta jest nieprzywierającą powłoką, ułatwiającą czyszczenie.
typ 40Z010
moc [W] 2000
ilość zakresów temperatury 5
płyta grzewcza z powłoką nieprzywierającą płaska
sterowanie mechaniczne
wyjmowany przewód zasilający
uchwyty z tworzywa termooizolującego
pojemnik na ściekający tłuszcz
waga [kg] 3,6
kolor czarny
wymiary szerokość ok.60cm
głębokość ok.32cm
GWARANCJA 2 LATA ZELMER POLSKA