NIEFILTROWANA OLIWA Z OLIWEK EXTRA VERGINE
Producent: Levante
- Oliwa extra vergine to najcenniejsza oliwa z oliwek.
- Nadaje się do sałatek, smażenia, pieczenia, gotowania.
- Pochodzi z pierwszego tłoczenia na zimno.
- Ma doskonały smak, zapach i kwasowość.
- Najważniejszy tłuszcz oliwy z oliwek to jednonienasycony kwas oleinowy.
- Pomaga chronić organizm przed astmą i alergicznym zapaleniem błon śluzowych.
- Oliwa z oliwek zawiera także wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które do spółki z kwasem oleinowym obniżają krzepliwość krwi, co zapobiega zatorom, wylewom, zawałom.
Kraj pochodzenia: Włochy
IDEALNA NA CIEPŁO I NA ZIMNO
- Bardzo gęsta i mętna oliwa, która idealnie nadaje się do stosowania zarówno na zimno do sałatek, świeżych warzyw jak i na ciepło, do doprawiania zup, gulaszu czy polania gorącej bruschetty.
- Oliwa to także bogactwo witaminy E, najsilniejszego z przeciwutleniaczy.
- Oliwa niefiltrowana nazywana jest najbardziej wartościową wśród oliw, ze względu na to, że jest to oliwa wyjątkowo młoda, o bardzo świeżym, przyjemnym, aczkolwiek zdecydowanym smaku i aromacie.
- To oliwa, która wyjątkowo oddaje smak i zapach najwyższej klasy oliwek, z których została wytłoczona, często przypomina przyjemny smak zielonego pomidora lub dopiero co skoszonej trawy.
*OFERTA NIE DOTYCZY SPRZEDAŻY ŁYŻKI ORAZ OLIWEK :)