Labneh grecki serek
Kolios
waga :200g
Wyprodukowany ze świeżego pasteryzowanego mleka krowiego. Pyszny dip mezé o kremowym i lekko słonym smaku.
Labneh ser powstaje z jogurtu greckiego który powstaje w procesie fermentacji mleka przez dodanie do niego żywych kultur bakterii (lactobacrillus bulgaricus oraz streptococcus thermophilus). Jogurt grecki jest gęsty i lekko kwaśny. Ma dużo białka, więcej tłuszczu, ale znacznie mniej węglowodanów i wapnia niż zwykły jogurt.
Ser labneh pochodzi z Libanu. Uzyskuje się go po odsączeniu serwatki z jogurtu domowego albo greckiego.
skład: odtłuszczone mleko krowie pasteryzowane, śmietanka mleczna, sól, bakterie mlekowe, konserwanty E202. Zawartość tłuszczu w suchym ekstrakcie min 40%. wilgotność max. 75%.
kraj pochodzenia :Grecja
Wartości odżywcze
Sprzedawany jako
do 100 g / 100 ml
W porównaniu z: fr:Fromages blancs natures
Wartość energetyczna
808 kj
(193 kcal)
+140%
Tłuszcz
16 g
+312%
Kwasy tłuszczowe nasycone
11 g
+335%
Węglowodany
4,1 g
-1%
Cukry
4 g
+3%
Błonnik
?
Białko
8,1 g
+18%
Sól
0,8 g
+669%
0 %