ARVANITI - Tradycyjny Ser Saganaki do smażenia 200g (vacuum)
Twardy ser z mieszanki mleka krowio-koziego, wyprodukowany w odpowiedzi na cypryjski ser halloumi. Ok. 1,5 cm plastry sera doskonale nadają się do grillowania i smażenia. Wysoka temperatura pozwala wydobyć bogaty i aksamitny smak sera.
Ser jest oryginalnie zapakowany w vacuum.
Jak podawać?
Ser saganaki jest podawany na ciepło, z patelni lub grilla. Przepięknie zapieka się i można go przygotować jako samodzielne danie (np. z żurawina) lub do zielonych sałat.
Skład: mleko pasteryzowane krowie i kozie, podpuszczka mikrobiologiczna.
Po otwarciu należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu dziesięciu dni.
Producent
Właściciele przedsiębiorstwa Arvaniti Dairy są zdania, że znajomość najnowszych trendów oraz śmiałe spojrzenie w przyszłość to swoiste klucze do sukcesu prowadzonej działalności. Z uwagi na ten fakt, postanowili oni oprzeć swoją firmę na silnych, ponadczasowych fundamentach, jakimi są:
Utrzymanie najwyższej jakości. Szacunek do klienta. Prawdziwa pasja.
Korzenie naszej firmy sięgają roku 1980. Historia sukcesu przedsiębiorstwa to przede wszystkim stały rozwój zarówno w Grecji jak i poza jej granicami. Pozwoliło to firmie Arvaniti Dairy zająć zaszczytne miejsce pośród światowych potentatów w branży spożywczej. Jakość naszych produktów została nagrodzona złotym medalem na Międzynarodowych Targach Sera. Nagroda ta to wyróżnienie dla greckiego przemysłu mleczarskiego, uznanie najwyższej jakości oferowanych produktów oraz docenienie pasji wkładanej przez wytwórców w swoją pracę.
Naszą międzynarodową renomę opieramy na trzech silnych filarach:
- Szanujemy lokalną tradycję oraz pozostajemy wierni filozofii naszej firmy,
- Dbamy o utrzymanie rodzinnego charakteru przedsiębiorstwa Arvaniti Dairy – nawet pomimo jego stałego rozwoju,
- Nasze zakłady przetwórcze zlokalizowaliśmy w sercu greckiego zagłębia mleczarskiego, w otoczeniu grecko-macedońskich pastwisk.
Arvaniti Dairy przykłada ogromną wagę do stosowanych podczas produkcji sera surowców. Każdego dnia nabywamy od zaufanych lokalnych producentów najlepsze mleko w regionie. Pieczołowicie kontrolujemy także każdą fazę produkcji oraz przetwórstwa stosowanego mleka – począwszy od przeprowadzanych audytów hodowli i żywienia krów mlecznych, na testach jakości produktów końcowych skończywszy. Dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować naszym klientom ponadprzeciętnie wysoką jakość sprzedawanych towarów.
Przedstawiciele przedsiębiorstwa stale dążą ku osiągnięciu założonego celu. Są oni doskonale zaznajomieni z branżą oraz stosują tradycyjne metody produkcji sera. Arvaniti Dairy dokłada wszelkich starań, by nadać wytwarzanym towarom lokalny charakter. Oferujemy zainteresowanym konsumentom produkty spożywcze o delikatnym, wyjątkowym smaku, który na pewno nigdy nie odejdzie w zapomnienie. Nie ustajemy także w staraniach podtrzymania starożytnej greckiej tradycji produkcji nabiału.