Świeża Oliwa, zbiór zawsze bieżący
Obecnie zbiór 2022/2023
Minimalny data trwałości to 04/2025
( aktualizacja z dnia 24.01.2024 )
lub około +/- 1 rok
Oliwa z oliwek GR Estate pierwszej jakości Extra Virgin to czysty sok z oliwek odmiany Coronian, produkowany poprzez tłoczenie na zimno wyłącznie w procesach mechanicznych.
Charakteryzuje się aromatem, zrównoważonym smakiem, niską kwasowością i wysoką jakością.
Poczuj ten smak, Oliwa ma zachęcający jasny, jasnożółty odcień z zielonymi nutami. Ma maślaną konsystencję z zielonymi aromatami ziołowymi oraz dobrze zbalansowany smak.
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Niska kwasowość Wytwarzane wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych.
Najlepszy smak Nagroda ATHIOOC Zawartość kwasu: max. 0,5%
Produkt grecki z regionu Kalamata - Rejon ten słynie również z najlepszych oliwek " Kalamata " - " Kalamon "
Posiada Certyfikat Grecki Agrocert
GR ESTATE KALAMATA P.D.O. - to tradycyjna odmiana uprawiana w regionie od tysięcy lat, a analiza organoleptyczna wykazała, że ta szczególna odmiana oliwek pozwala na produkcję wysokiej jakości OLIWY EXTRA VIRGIN.
Grecka Oliwa z Oliwek Extra Virgin - Kalamata P.D.O. „Chroniona nazwa pochodzenia” o niskiej kwasowości maksymalnie 0,5% im niższa kwasowość tym lepsza jakość oliwy i smak, maksymalna kwasowość do 0,5% pozwala uzyskać bardzo dobry smak i jakość oliwy używając ją do potraw gotowanych i sałatek
Oliwa z Oliwek Extra Virgin Kalamata 5 litrów
Zaleca się spożywanie 20g oliwy dziennie
Średnia zawartość na 100g:
wartość energetyczna 3389kJ/824kcal,
białko 0g,
węglowodany 0g,
tłuszcz 100g, w tym:
tłuszcze nasycone 14,2g,
jednonienasycone kwasy tłuszczowe 70,9g,
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 6,5g.
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu
Produkt Grecki
Organizacja Certyfikacji i Nadzoru Produktów Rolnych pod wyróżniającym tytułem AGROCERT jest Osobą Prawną Prawa Prywatnego działającą na rzecz pożytku publicznego pod nadzorem Ministerstwa Rozwoju Wsi i Żywności
AGROCERT:
Główne kompetencje AGROCERT to: Certyfikacja systemów produkcji rolnej Certyfikacja produktów rolnych Ocena, zatwierdzanie i nadzór nad organami prywatnymi Kontroli i Certyfikacji, akredytowanymi przez Krajowy System Akredytacji. Przygotowanie i publikacja opcjonalnych norm sektorowych i opracowywanie specyfikacji w celu zapewnienia jakości produktów rolnych. Produkcja bezpiecznych i wysokiej jakości produktów rolnych, a także ochrona środowiska są w dzisiejszych czasach centralnym punktem zainteresowania publicznego.
OBSZARY DZIAŁALNOŚCI: Zintegrowane Zarządzanie Produkcją Rolniczą, Rolnictwo ekologiczne, ChNP, ChOG, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność Produkty Rolne,
Produkt oznaczony ChNP ( P.D.O ) „Chroniona nazwa pochodzenia” oznacza, że produkt jest wytwarzany, przetwarzany i przygotowywany na określonym obszarze geograficznym z wykorzystaniem uznanej wiedzy lokalnych producentów i składników z danego regionu. Są to produkty, których cechy są związane z ich pochodzeniem geograficznym. Takie produkty muszą odpowiadać dokładnemu zestawowi specyfikacji i mogą być opatrzone znakiem ChNP