Grecka oliwa z oliwek extra virgin BIO. Najwyższej jakości oliwa pochodząca z ekologicznej uprawy wyłącznie z wyselekcjonowanych gajów oliwnych na Krecie. Oliwa tłoczona jest na zimno przy użyciu wyłącznie środków mechanicznych. Charakteryzuje się wyróżniającym się aromatem oraz smakiem początkowo słodkim a następnie lekko pikantnym.
Tłoczona i butelkowana na Krecie. Oliwa powinna przechowywana być w suchym i chłodnym miejscu, przy czym w temperaturze poniżej 10 stopni będzie mętnieć. Dobrze jest także unikać wystawiania oliwy na światlo, powietrze oraz wysokie temperatury.
Pojemność: 250ml
Opakowanie: szklana butelka Dorica, ciemne szkło
Wartości odżywcze w 100ml oliwy:
Energia: 824 Kcal / 3.449Kj
Tłuszcze łącznie: 91,6g , w tym:
- tłuszcze nasycone 14g
- tłuszcze wielonienasycone 7,1g
- tłuszcze jednonienasycone 70,5g
Węglowodany: 0g, w tym:
- cukry: 0g
Białko: 0g
Sód 0g
Kwasowość: maksymalnie 0,8
ABEA – na Krecie od 1889
Najlepiej spożyć do: 27/10/2021