GRÄWE nóż Santoku ze stali damasceńskiej, długość ostrza 12,5 cm, rękojeść z twardego drewna
- Ostry nóż Santoku ze stali damasceńskiej, marki GRÄWE – do krojenia warzyw, mięsa i ryb
- 67 cienkich warstw stali, rdzeń ostrza ze stali VG-10, zewnątrz po obu stronach po 33 warstwy stali damasceńskiej
- Z piękną rękojeścią z twardego drewna i wysokiej jakości zakończeniom ze stali szlachetnej
- Łącznie z praktycznym etui do przechowywania w formie pudełka na prezent
- Długotrwała ostrość,
Ostrze:
Łącznie trzy główne warstwy zapewniają niezbędną twardość i elastyczność ostrza.
Rdzeń z bardzo twardej, zawierającej węgiel stali VG-10 jest przekładany na zewnętrznych stronach 33 warstwami stali damasceńskiej, tworząc kompozytową stal, co sprawia, że ostrze jest jednocześnie twarde i elastyczne dla optymalnej i długotrwałej ostrości.
Uchwyt:
Pakkawood jest często używany do produkcji noży, ponieważ jest łatwy do pielęgnacji i zapewnia przyjemny chwyt. Rączka z czerwonego twardego drewna jest sklejona wieloma warstwami. Po utwardzeniu blok drewna twardego uzyskuje kształt uchwytu i szlachetną powierzchnię błyszczącego uchwytu poprzez umiejętne szlifowanie i polerowanie. Ziarno rękojeści, w stylistycznej harmonii z ziarnem ostrza z Damaszku, sprawia, że nóż Damaszku jest funkcjonalny w kuchni.