Graviera ser owczo kozi
Ser Graviera
oryginalna z Grecji
kazdy ser inna waga na tej aukcji
waga:235g
Graviera z tymiankiem
Po fecie drugi co do popularności ser grecki, o barwie od jasno- do ciemnożółtej, nieznacznej perforacji i o nieco orzechowym posmaku. Niezbyt tłusty (40%); nadaje się do ucierania jako smakowy dodatek do potraw.
W swoistych odmianach wyrabiany z mleka owczego z dodatkiem koziego na Krecie (z posmakiem karmelowym) oraz na Naksos (z przewagą mleka krowiego). W kuchni europejskiej na ogół porównywalny ze szwajcarskim serem gruyère.
Twardy ser z pasteryzowanego mleka owczego i koziego, dojrzewający co najmniej 3 m
O łagodnym słodkawym smaku jest idealnym dodatkiem do wina, sałatek i owoców takich jak melon, jabłko i arbuz. Można go spożywać na tacce z serem, a także stosuje się go w wielu przepisach, aby nadać mu szczególny aromat i smak
Klasyczny, grecki ser Graviera. Ser Idealny do jedzenia jako przystawka, można trzeć na tarce jak parmezan. Dobrze komponuje się z winem. Jeden z najbardziej popularnych serów w Grecji.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Produkt gotowy do spożycia przez 24 miesiące od daty produkcji.
ser żółty , dojrzewający
kozio - owczy
sklad: pasteryzowane mleko Owcze i kozie , sól , podpuszczka mikrobiologiczna, ostra papryka chilli tylko z zewnątrz ,,panierka ,, w środku ser graviera tradycyjny smak
tluszcze suche : 40% min
kraj produkcji ,pochodzenia : Grecja ( Kreta )