Ekologiczny granulat sojowy to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.
SKŁADNIKI soja* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1461 kJ / 348 kcal
Tłuszcz - 7,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany - 15 g, w tym cukry - 10 g
Błonnik: 21 g
Białko - 45 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.