WAŻNE! Zamówienia wysyłamy od poniedziałku do czwartku. W piątki wysyłamy tylko produkty suche oraz oferty z pakietem smart in post paczkomat, ponieważ te dotrą w sobotę do Państwa. Zamówienia z wysyłką w dniu złożenia zamówienia należy złożyć do godziny 12.00 Nie wysyłamy produktów dzień przed świętami wolnymi od pracy, z uwagi na brak możliwości dostawy kolejnego dnia. Wszystkie zamówienia złożone w tym czasie zostaną wysłane niezwłocznie kolejnego dnia po święcie.
W miesiącach letnich polecamy dokupienie wkładu chłodzącego w zestawie torba chłodnicza + wkład ( poszukaj przycisku kup w zestawie na stronie tej aukcji, cena będzie już zawierała rabat na wkład, który w zestawie kosztuje tyle ile wynosi nasz koszt zakupu czyli 2,5 zł. Wystarczy dodać jeden zestaw przy zakupie 2 produktów świeżych. Wkładów tych można używać później do przewożenia żywności lub do innych celów. W okresie jesienno-zimowym nie dodajemy wkładów gratisowych.
Granglona Pecorino HIT z Sardynii 500 g min. 20 miesięcy
Granglona, pecorino z Sardynii dojrzewający min. 20 miesięcy, równie dobre jak parmezan.Ser owczy, bardzo charakterystyczny, pikantny,
twardy a zarazem kremowy. Wybitny smak.
Jest to gotowany, długo dojrzewający ser stołowy, którego procesy produkcyjne są podobne do
parmezanu. Z tą różnicą,że używa się tylko odtłuszczonego mleka owczego i podpuszczki cielęcej.
Ma spójną skórkę o słomkowożółtym
kolorze w młodym typie i brązowym w dojrzałym typie.
Pasta ma słomkowożółty kolor z nielicznymi i małymi dziurkami. Elastyczny, w typie
młodym,twardszy i z pewną ziarnistością w typie dojrzałym.
Granglona sprzedawana jest w wieku, po co najmniej 18 miesiącach, do ponad 30. Smak czyni ją wyjątkową, ponieważ w smaku absolutnie
nie przypomina pecorino. Jest bardzo aromatyczny, z dobrą równowagą między słodkim i pikantnym smakiem, z bardzo lekką pikantną nutą
wynikającą z leżakowania.
Spółdzielnia Socjalna San Pasquale Dairy jest jedną z najważniejszych i najdłużej działających na Sardynii firm w sektorze mleczarskim.
Założona w 1963 roku i działająca od 1968 roku, może poszczycić się ponad 50-letnim doświadczeniem w branży. Produkowany jest w
małej
wiosce,liczącej około 3000 mieszkańców, położona jest w prowincji Sassari, na wysokości 500 metrów, na zboczach Monte San Lorenzo.
Płaskowyż w sercu Anglony, z widokiem na Zatokę Asinara, której Nulvi jest historyczną stolicą.
Idealnie nadaje się do makaronów, ma niepowtarzalny charakter. Samodzielnie idealny w połączeniu z kieliszkiem czerwonego wina.
Kraj pochodzenia: Włochy
Gramatura: Zamawiając sery lub wędliny na wagę, prosimy pamiętaj, że nie mamy możliwości idealnego ukrojenia co do grama, ponieważ nie kroimy na plasterki, tylko na całe kawałki o wybranej wadze. Dlatego gramatury poszczególnych towarów mogą różnić się od zamawianych o +/- 10%.
WAŻNE! Jeśli zamawiasz przykładowo 500g Salami i 500g Prosciutto, a okaże się że w paczce jest tylko 450g Salami, sprawdź wagę Prosciutto - będzie go 550g lub nawet 600g.
Porcje: Zastrzegamy sobie prawo do dzielenia zamówienia na porcje - może się okazać, że np. twoje zamówione 500g dotrze w dwóch kawałkach po 250g. Staramy się unikać takiego podziału, ale niekiedy jest to nie możliwe.