Syrop z granatu z Włoch o niepowtarzalnym smaku! Profesjonalna firma VALDOGLIO z Roccafranca (Brescia/Lombardia) posiada linie technologiczne gwarantujące wysoką jakość finalnego produktu.
Niniejsza aukcja dotyczy 1 butelki syropu z granatu VALDOGLIO Sciroppo al gusto di granatina.
Pojemność: 750ml.
Termin przydatności do spożycia: 06.04.2026 r.
Produkt przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła oraz światła. Po napoczęciu umieścić w lodówce i wypić w ciągu 3-4 dni.
SKŁAD: cukier, woda, sok owocowy 11% (w tym pomarańcza, cytryna, wiśnia, truskawka, porzeczka i malina), zakwaszacz: kwasek cytrynowy, aromaty, wywar warzywny.
PORADA: zawartość rozpuszczać w proporcji 1: 4 – stosunek syropu do wody.
Ofertę VALDOGLIO Sciroppo al gusto di granatina stworzono na bazie soku owocowego z granatu i innych słodkich owoców, łączących wyjątkowo harmonijnie smak i aromat w celu efektywnego gaszenia pragnienia. Specjalnie dobrane „czerwone składniki owocowe” mają walory zdrowotne i pielęgnacyjne (Virtu Antiossidante/Przeciwutleniacze), zwalczają szkodliwe wolne rodniki i wygładzają skórę..
GRANAT – nazywany czasem „złotym jabłkiem”, to owoc z bardzo długą tradycją. Uznaje się, że pochodzi z południowo-zachodniej Azji i jest uprawiany od niepamiętnych czasów w rejonach Kaukazu. Stamtąd rozpowszechnił się na cały region wybrzeża śródziemnomorskiego. Do Rzymu dotarł z wybrzeża tunezyjskiego.
GRANAT to symbol urodzaju, produktywności (płodności) i prosperity, żydowski emblemat wielokrotnie przywoływany w Torze. Nazwa pochodzi od miejscowości Granada. Słodkie ziarenka granatu są używane w kuchni do przygotowania dżemów, galaretek i sosów do mięs i serów.
Soki i napoje na bazie granatu świetnie gaszą pragnienie i mają walory zdrowotne, bo zawierają przeciwutleniacze, istotne zwłaszcza w procesie wspomagania krążenia.
Distillerie VALDOGLIO SpA to spółka rodzinna z Lombardii (Roccafranca/Brescia) założona na początku lat 50. XX wieku jako mała gorzelnia rzemieślnicza, okazała się na tyle prężna, że w ciągu dekady przekształciła się w pełnoprawną firmę przemysłową. Manufaktura od samego początku lokowała swoje unikatowe produkty alkoholowe, tworzone według oryginalnych receptur, na rynku zorganizowanej dystrybucji na dużą skalę, co wraz z wyróżniającą się elastycznością zarządzania doprowadziło do efektu, że spółka VALDOGLIO jest dziś poszukiwanym dostawcą napojów alkoholowych nie tylko na terenie Włoskiego Buta. Wykorzystując najlepsze technologie oferowane na rynku, w pełni zautomatyzowane linie produkcyjne gorzelni pozwalają na osiągnięcie oferty rynkowej w liczbie 18 000 000 butelek.
Destylarnia oferuje 4 rodzaje napojów bezprocentowych w formie zagęszczonej. Są to: syrop na bazie mięty i ekstrakty owocowe – wiśni, pomarańczy i truskawki, dostępne w wielu wariantach, rozmaitych smakach, doskonale nadające się do przygotowywania aperitifów, koktajli, sorbetów i napojów butelkowanych.