GRAAL Szprot w sosie pomidorowym 170 g
Szprot w sosie pomidorowym to produkt najwyższej jakości, który uznawany jest za jedną z najpopularniejszych konserw rybnych. Pomimo długoletniej obecności na rynku cały czas cieszy się obszernym gronem zwolenników.
Składniki
szprot 60% (ryba*** Sprattus sprattus (SS), obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27 lub Morze Bałtyckie FAO 27llld, kategoria narzędzia połowowego: włoki pelagiczne (OTM)), sos pomidorowy (40%) - woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakt przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździki, chilli), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, maltodekstryna, *** nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze partii po literze P
Alergeny: Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, jaja, soję.
Wartości odżywcze
Przeciętna wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 458 kJ / 109 kcal
tłuszcz: 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone: 1,6 g
jednonienasycone: 2,3 g
wielonienasycone: 0,3 g
węglowodany: 5,6 g
w tym cukry: 4,1 g
białko: 12 g
sól: 1,4 g
witamina D: 13,00 µg (260%**)
witamina B12: 6,12 µg (245%**)
kwasy Omega 3:
EPA: 21,50 mg
DHA: 34,40 mg
** % dziennego zalecanego spożycia zgodnie z rozporządzeniem.:
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pozostałe informacje
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Konserwa rybna sterylizowana.
Cechy: produkt zawiera Omega 3, dla tych, którzy lubią ryby, ten produkt jest źródłem: witaminy D, witaminy B12, kwasów Omega 3
Pozostałe informacje: 100 g produktu dostarcza: energia 458 kJ 109 kcal 5%* %RWS* * %RWS referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).