DROŻDŻE GORZELNICZE GOZDAWA BLACK MAMBA waga 90g
Aktywne drożdże gorzelnicze TURBO BLACK MAMBA
Nowa wysokoalkoholizująca formuła !!!
Mieszanka została opracowana tak, aby wytwarzać jak najmniej niepożądanych i ubocznych produktów fermentacji.
Instrukcja :
Rozpuścić bardzo dokładnie cukier:
7 kg w 21 l - temperatura początkowa 28-30*C, czas fermentacji 4-5 dni , uzysk do 17%
7 kg w 21 l - temperatura początkowa 30-32*C, czas fermentacji 3-4 dni , uzysk do 17%
8 kg w 22 l - temperatura początkowa 26-28*C, czas fermentacji 6-7 dni , uzysk do 19%
Duże nastawy:
7 kg w 21 l - temperatura początkowa 24-26*C x wielokrotność, uzysk do 16% .
Przed zadaniem drożdży należy mocno wymieszać nastaw celem jego dobrego natlenienia i prawidłowego namnożenia drożdży.
Wsypać mieszankę bezpośrednio do nastawu i dalej mieszać przez kolejne 2 minuty.
Przykryć, bez używania szczelnych zamknięć i rurek fermentacyjnych itp. - fermentacja przebiega burzliwie.
Uwaga! Poniżej 24 stopni fermentacja znacząco zwalnia.
Nie należy uwadniać mieszanki przed zadaniem.
Skład:
drożdże , pożywki, witaminy, mikroelementy
Extraklar 24h Black Mamba Gozdawa
Szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win.Opakowanie wystarcza na 25 L nastawu.
Instrukcja:
Po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2h. Po tym czasie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.
Zawsze długie terminy ważności