Zestaw Wigilijny dla Dużej Rodziny
to specjalny zestaw gotowych produktów do przygotowania kolacji wigilijnej razem z siankiem pod obrus.
Produkty pochodzą z naszej restauracji Schronisko Bukowina w Bukowinie Tatrzańskiej.
Zestaw składa się z:
1) Barszcz czerwony na wywarze warzywnym (710ml) 6szt
2) Kapusta z grzybami (600g) 4szt
3) Susz na kompot wigilijny (500g) 3szt
4) Borowiki marynowane (220g) 2szt
5) Pigwa z imbirem i cynamonem (230g) 2szt
6) Ćwikła z chrzanem (210g) 2szt
7) Naturalnie kiszona kapusta z marchewką (870g) 4szt
8) Podgrzybki suszone (30g) 2szt
9) Śliwki wędzone (500g) 2szt
10) Gruszki suszone (500g) 2szt
11) Podgrzybki marynowane (220g) 2szt
+ SIANKO
Produkty nie zawierają konserwantów, barwników, oleju palmowego, soi, ani jakichkolwiek innych sztucznych dodatków.
Barszcz czerwony na wywarze warzywnym (710ml) x 6
całkowicie naturalny i nie zawiera ani grama mięsa, zachwyca aromatem od razu po odkręceniu słoika.
Produkt w stu procentach wegetariański, idealny na wigilijny stół.
Barszcz jest gotowym daniem, które wystarczy tylko podgrzać.
Zakwas na barszcz powstaje na bazie specjalnej, podłużnej odmiany ziemniaków i starej odmiany jabłek - szarej renety.
Barszcz czerwony jest bardzo dobrze doprawiony, a świeżość zachowuje dzięki pasteryzacji.
Skład: wywar z gotowania warzyw, buraki ćwikłowe, chrzan, jabłka, ocet z czerwonego wina, cukier, sok z cytryny, czosnek, cebula, warzywa w tym seler i gorczyca
Kapusta z grzybami (600g) x4
całkowicie naturalnie kiszona, przepyszna i pasteryzowana kapusta z dodatkiem leśnych grzybów, zasmażana na maśle z odrobiną mąki to proste i minimalistyczne połączenie.
Powstała z wyselekcjonowanych składników, dzięki czemu ma intensywny smak oraz niepowtarzalny zapach.
Można wykorzystać ją jako gotową bazę do bigosu, albo do farszu do pierogów.
Kapusta z grzybami jest też gotowym daniem wigilijnym
Skład: kapusta biała kiszona, grzyb: borowik, koźlarze i podgrzybki, masło, mąka, koperek, woda, mieszanka naturalnych przypraw i sól
Mieszanka owoców na kompot wigilijny (500g) x3
Całkowicie naturalna, mieszanka suszonych owoców ze śliwek, jabłek i gruszek.
Mają one intensywny smak oraz niepowtarzalny zapach, nie zawierają siarki, która jest bardzo popularnym konserwantem dla owoców suszonych.
Owoce suszone z naszej mieszanki pochodzą z Łącka i okolic, śliwki posiadają pestki.
Mieszanka jest gotowym produktem do ugotowania wigilijnego kompotu z suszonych owoców.
Razem z owocami kupujesz rownież zestaw przypraw do przygotowania wigilijnego kompotu (laska cynamonu i goździki).
Zapakowane są w doypack (folia z zapięciem strunowym, który zapewnia stały dostęp i łatwe wielorazowe otwieranie, jednocześnie zabezpiecza przed wilgocią i innymi czynnikami zewnętrznymi).
skład: suszone i wędzone śliwki (50%), suszone gruszki (25%), suszone jabłka (25%), cynamon i goździki
Borowiki marynowane w zalewie (220g) x2
Naturalne, najszlachetniejsze grzyby - borowiki zalane aromatyczną zalewą pełną przypraw.
Borowiki to doskonały dodatek do mięs i wędlin.
Skład: borowiki 60%, woda, ocet spirytusowy, sól, marchew, przyprawy (w tym gorczyca) i kwasek cytrynowy
Pigwa z imbirem i cynamonem w zalewie korzennej (230g) x2
przygotowana w sposób naturalny, według tradycyjnej, przemyślanej receptury z wyselekcjonowanych składników: aromatycznego i zdrowego owocu obranej pigwy z dodatkiem imbiru, goździków i laski cynamonu.
Pigwa w korzennej zalewie jest świetnym dodatkiem do herbaty, napojów rozgrzewających, deserów albo ciast.
Świetnie smakuje w zestawieniu ze słodkimi, jak i wytrawnymi potrawami.
Skład: owocu pigwy, imbir, goździki i laska cynamonu.
Ćwikła z chrzanem (210g) x2
Naturalne składniki z wyselekcjonowanych produktów, bez dodatku konserwantów i zagęszczaczy o intensywnym smaku, ale umiarkowanie ostrym.
To przepyszny dodatek, który kojarzy się z kuchnią polską używany najczęściej jako sosu i marynaty do zapiekanych mięs i ryb, aby nadać im lekko ostry smak.
Jednocześnie doskonale sprawdzi się po prostu jako dodatkowy element na talerzu, przeznaczony do zamoczenia w nim warzyw, kiełbas serwowanych na ciepło.
Możesz rozsmarować ją też na ulubionej wędlinie położonej na kromce świeżego chleba.
Skład: buraki 77%, ocet spirytusowy, chrzan tarty 8,2%, cukier i sól
Naturalnie kiszona kapusta z marchewką (870g) x4
całkowicie naturalnie kiszona, przepyszna i pasteryzowana kapusta z dodatkiem słodkiej marchewki i odrobiny soli.
Powstała z wyselekcjonowanych składników, dzięki czemu ma intensywny smak oraz niepowtarzalny zapach.
Kapusta idealnie nadaje się do bigosu, kapusty zasmażanej lub farszu do pierogów.
Skład: kapusta biała kiszona, woda, marchew 3%, sól
Podgrzybki suszone (30g) x2
Naturalnie pachnące, suszone podgrzybki.
Podgrzybki suszone są w umiarkowanie wysokiej temperaturze, dzięki czemu zachowują swoje właściwości i oddają przepiękny zapach i aromat w trakcie ich dalszej obróbki.
Podgrzybki mają szerokie zastosowanie w kuchni, są dodawane do sałatek, zup, sosów, farszów, jako dodatki do różnych rodzajów mięsa, a także są marynowane w zalewie octowej.
Produkt zapakowany w plastikową tackę, którą zamykamy próżniowo.
Dzięki temu grzyby zachowują świeżość i są zabezpieczone przed wilgocią.
Skład: podgrzybki
Śliwki suszone (500g) x2
Całkowicie naturalne, mają intensywny smak oraz niepowtarzalny zapach, nie zawierają siarki, która jest bardzo popularnym konserwantem dla owoców suszonych.
Śliwki węgierki z Łącka i okolic zbierane są po pierwszych przymrozkach, kiedy to są najsłodsze, następnie są wędzone i suszone.
Owoce zawierają pestki.
Na bazie tych śliwek możecie przygotować genialny kompot oraz powidła.
Idealnie nadają się do ciast, sorbetów, pierogów i knedli, można robić z nich również marynaty i sosy do wędlin.
Zapakowane są w doypack (folia z zapięciem strunowym, który zapewnia stały dostęp i łatwe wielorazowe otwieranie, jednocześnie zabezpiecza przed wilgocią i innymi czynnikami zewnętrznymi).
Skład: śliwki
Gruszki suszone (500g)
Całkowicie naturalne, suszone ze skórką, mają intensywny smak oraz niepowtarzalny zapach, nie zawierają siarki, która jest bardzo popularnym konserwantem dla owoców suszonych.
Gruszki pochodzą z Łącka i okolic
Idealnie nadają się jako przekąska, jako dodatek do kompotu z suszu na wigilijny stół, do ciast, sorbetów, pierogów i knedli.
Można je również wykorzystać do naparu na bolące gardło w trakcie przeziębienia.
Zapakowane są w doypack (folia z zapięciem strunowym, który zapewnia stały dostęp i łatwe wielorazowe otwieranie, jednocześnie zabezpiecza przed wilgocią i innymi czynnikami zewnętrznymi).
Skład: gruszki
Podgrzybki marynowane w zalewie (220g)
Naturalne, pachnące grzyby - podgrzybki zalane aromatyczną zalewą pełną przypraw .
Doskonały dodatek do sosu tatarskiego i świeżo zmielonej wołowiny, albo mięs i sosów.
Skład: podgrzybki, woda, ocet, cukier, cebula, sól, marchew, przyprawy, gorczyca