Góralski gulasz z jagnięciny delikatesowy.
Waga 450g±10%
Danie gotowe przygotowane bezpośrednio przed wysyłką, pasteryzowany w słoikach 0,5l.
Przyrządzone wg oryginalnej receptury Karolówki, jest specjalnością kuchni podhalańskiej, daniem pożywnym i smakowitym .
Składniki: Mięso jagnięce z łopatki (300g surowego mięsa na 1 słoik), pieczarki, grzyby suszone, czosnek, pieprz, liść laurowy, rozmaryn, cebula, marchewka, sól, pieprz, tymianek, majeranek, pomidory, papryka, olej roślinny, ziele angielskie, skrobia ziemniaczana.
Wartość odżywcza w 100g produktu: węglowodany 8g, tłuszcze 7g,białko 8g, błonnik 0g, wartość energetyczna 102 kcal. Danie pasteryzowane nie zawiera konserwantów i glutenu.
Danie nie zawiera konserwantów i glutenu.
Przygotowanie:
Nasza rekomendacja – Gulasz jagnięcy podajemy na gorąco z pieczywem.
Gulasz możemy podgrzać:
Tradycyjnie: Zawartość słoika przekładamy do garnka do którego wcześniej wlewamy ok. ½ przegotowanej wody. Podgrzewamy mieszając aby potrawa nie przywarła do dna naczynia do oczekiwanej temperatury.
Mikrofala: Zawartość słoika po przełożeniu do naczynia przeznaczonego do użytku w mikrofali podgrzewaj do oczekiwanej temperatury.
Menu pełne smaku
W swojej ofercie posiadamy także inne dania gotowe wywodzące się z tradycyjnych góralskich przepisów.
Karolówka posiada wdrożone procedury i standardy sanitarne HACCP i GMP, dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.