Good Gout BIO Śniadanie z mango
Właściwości:
Good Gout śniadanie z mango dostarcza energii z banana, a w połączeniu z mango i odrobiną cytryny smakuje wyśmienicie. I jest doskonałym źródłem błonnika i witaminy C.
Produkt dla dzieci od ukończenia 6. miesiąca życia. Bezglutenowy pokarm owocowy do specjalnego żywienia niemowląt i małych dzieci. Pasteryzowany. Poddany obróbce cieplnej.
Jak przygotować śniadania Good Gout?
W MISECZCE LUB NA ŁYŻECZCE
Dobrze wstrząsnąć.
Przelać do miseczki lub bezpośrednio na łyżeczkę.
Skład:
49,5 %bio bananów, 35,3% bio mango, 6% bio soku z cytryny, woda, 3% bio olejów roślinnych (słonecznikowego - o wysokiej zawartości kwasu oleinowego, rzepakowego, słonecznikowego, lnianego) i olej z mikroalg Schizochytrium sp., 1% bio MĄKI lnianej, 0,25 % bio pasty SEZAMOWEJ, bio koncentrat soku z cytryny. Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW. Produkt bezglutenowy.
Alergeny są oznaczone DUŻYMI LITERAMI.
Wartość odżywcza na 100 g:
wartość energetyczna 428 kJ / 102 kcal, tłuszcze 3,5 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,4 g, węglowodany 16 g, w tym cukry 13 g, błonnik 0,7 g, białko 1,2 g, sól 0,01 g (o zawartości soli decyduje naturalnie występujący w produktach sód). Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin. Odpowiednie dla niemowląt od 6 miesiąca życia, chyba że lekarz zaleci inaczej.