Good Gout BIO Karczochy, pasternak i makaron z parmezanem
Posiłek warzywny odpowiedni dla niemowląt, które ukończyły 6 miesiąc życia, do specjalnego żywienia niemowląt i małych dzieci. Produkt pasteryzowany, obrabiany cieplnie. Podstawą tej kremowej receptury są karczochy, w połączeniu z delikatnym pasternakiem, odrobiną makaronu i parmezanem tworzą idealną harmonię, która zadowoli kubki smakowe i brzuszki małych głodomorków.
Jak przygotować danie Good Gout BIO?
W kąpieli wodnej:
Podgrzać w kąpieli wodnej około 1 minutę.
Dobrze zamieszać.
Przed podaniem sprawdzić temperaturę posiłku.
W kuchence mikrofalowej:
Przełożyć zawartość opakowania do miski lub otworzyć i włożyć bezpośrednio do mikrofalówki.
Podgrzewać 30 sekund przy 750 W (czas ogrzewania dopasować).
Zamieszać i sprawdzić temperaturę posiłku. Gotowe!
Uwaga: mając na uwadze zdrowie dziecka przestrzegaj zasad przygotowania i przechowywania produktu.
Skład:
33% bio karczochów, woda, 30% bio pasternaku, 5% bio MAKARONU (GLUTEN-PSZENICA), 1% bio PARMEZANU (LAKTOZA). Zawiera GLUTEN i LAKTOZĘ.
Alergeny oznaczone są DUŻYMI LITERAMI.
Wartość odżywcza na 100 g: wartość energetyczna 224 kJ / 53 kcal, tłuszcz 0,9 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g, węglowodany 8,2 g, w tym cukry 1,2 g, błonnik 2,3 g, białko 1,9 g, sól 0,09 g (o zawartości soli decyduje naturalnie występujący w produktach sód). Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Przechowywanie: Przed otwarciem przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu - w lodówce, maksymalnie 24 godziny.